Published On: mie, iul. 11th, 2018

Clarificări privind termenele de livrare către beneficiari a utilajelor agricole achiziţionate prin PNDR

nichiduta.ro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) recomandă beneficiarilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) o atenţie sporită la încheierea şi semnarea contractelor cu furnizorii de echipamente, utilaje şi maşini agricole specializate.
„În urma semnalelor primite de la beneficiarii noştri am solicitat o analiză cu privire la problemele cu care se confruntă aceştia în implementarea proiectelor şi am identificat disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte livrarea de către furnizori a echipamentelor, utilajelor şi maşinilor agricole finanţate cu fonduri nerambursabile. Este motivul pentru care recomand ca beneficiarii PNDR să acorde o atenţie deosebită stipulării foarte clare în contract a unor termene şi condiţii de livrare a bunurilor. Este un mesaj foarte important pe care îl transmit beneficiarilor noştri pentru că livrarea cu întârziere a echipamentelor prelungeşte implicit şi termenul de implementare al proiectului, termen asumat de către beneficiar prin contractul de finanţare”, a declarat Adrian CHES-NOIU, directorul general al AFIR.
Respectarea procedurilor de achiziţii şi menţionarea clară în contracte a termenelor de livrare a utilajelor agricole constituie factori importanţi pentru implementarea corectă a proiectelor finanţate prin PNDR.
Beneficiarii pot opta pentru procedura de achiziţie prin utilizarea Bazei de Date cu preţuri de referinţă a AFIR. Aceasta funcţionează pe principiul cumpărării directe a echipamentului dorit, cu finanţare din fonduri europene nerambursabile. În acest moment, în Baza de Date cu preţuri de referinţă sunt înscrise peste 34.000 de elemente.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente