Clarificări privind lucrările de construcţii realizate în regie proprie prin proiectele neagricole în zonele rurale

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale aduce clarificări privind implementarea proiectelor de investiţii pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zonele rurale, finanţate prin submăsura 6.2 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). În acest sens se face precizarea că, în cazul proiectelor care prevăd lucrări de construcţii, beneficiarii pot realiza aceste lucrări şi în regie proprie cu respectarea legislaţiei în vigoare din domeniul construcţiilor.
De asemenea, în conformitate cu prevederile Anexei III la Contractul de finanţare (instrucţiuni de plată), pentru proiectele finanţate prin submăsura 6.2, care conţin lucrări de construcţii executate în regie proprie, trebuie prezentate următoarele documente specifice: autorizaţia de construire, ordinul de începere al lucrărilor şi procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.
Atât etapele parcurse în executarea lucrărilor de construcţii, cât şi toate documentele prezentate trebuie să respecte prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, precum şi cele ale Legii 10/1995 privind calitatea în construcţii – republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: Până pe 15 mai se execută dezinsecţia în toate parcurile, spaţiile verzi şi pe aliniamentele stradale

Primăria Municipiului Târgovişte, prin Direcţia de Salubritate, aduce la cunoştinţa cetăţenilor că până pe 15.05.2018 se desfăşoară acţiunea de dezinsecţie pe domeniul public. Dezinsecţia are ca scop combaterea insectelor zburătoare şi târâtoare în stadiul de larvă şi adult (ţânţari, muşte, căpuşe,etc) cu substanţe chimice specifice. Substanţele folosite sunt SOLFAC EW […]