CJ şi Primăria Municipiului Târgovişte, la Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară

Consiliul Judeţean Dâmboviţa (CJD), prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, a participat şi anul acesta la Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară, ce se desfăşoară în perioada 20 – 23 februarie 2020, în pavilionul B2 al Romexpo Bucureşti.La această ediţie a Târgului de Turism, judeţul Dâmboviţa a fost reprezentat de către CJ şi Primăria Municipiului Târgovişte, în cadrul unui stand comun. Obiectivul general al participării la acest târg îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului, prin intermediul promovării la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local.La eveniment au fost prezenţi: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, vicepreşedintele Alin Manole, viceprimarul municipiului Târgovişte, Monica Ilie, managerul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, Ovidiu Cîrstina, reprezentanţi ai SC Carpatmontana Serv SA, care au intrat în dialog cu vizitatorii standului dâm-boviţean.Standul judeţului Dâmboviţa a fost vizitat şi de Nicolae Demetriade, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, dar şi de Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, cu care preşedintele CJD, Alexandru Oprea, a avut discuţii despre potenţialul turistic al judeţului Dâmboviţa. Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a subliniat importanţa participării la eveniment, ţinând cont de potenţialul cultural, istoric şi turistic al judeţului: „Vă mulţumesc pentru faptul că aţi acceptat invitaţia noastră de a vizita standul de promovare al judeţului Dâmboviţa. Consiliul Judeţean Dâmboviţa, alături de Primăria Municipiului Târgovişte, continuă activităţile de promovare a judeţului şi a municipiului şi iată că avem şi de această dată un stand comun. Suntem prezenţi pentru că am considerat că este necesară o promovare susţinută a obiectivelor noastre turistice – avem ce oferi celor care doresc să ne viziteze (…). Se vor vedea cu siguranţă rezultatele acestor demersuri în creşterea numărului de turişti.

Sunt semne bune în ceea ce priveşte infrastructura turistică, sunt investitori privaţi care construiesc hoteluri în municipiul Târgovişte. Capacitatea de cazare a oraşului este acoperită, lunar, în proporţie de până la 100%.”
Monica Ilie, viceprimarul municipiului Târgovişte: „Este firesc să fim prezenţi aici, dacă ne gândim la privilegiul pe care oraşul Târgovişte l-a avut de-a lungul istoriei şi la încărcătura patrimoniului, la remodelarea urbană, aflată în plină desfăşurare în municipiu, dacă ne gândim şi la nota academică imprimată de Universitatea Valahia; sunt doar câteva motive pentru care

municipiul Târgovişte să fie o destinaţie aleasă nu doar pentru o vizită de o zi. La acestea se adaugă o multitudine de evenimente cultural-artistice care se desfăşoară, evenimente sportive de anvergură naţională şi internaţională, care au loc la Complexul Turistic de Nataţie, una dintre cele mai moderne baze sportive din România. (.) Această promovare turistică nu este una care să se limiteze la un eveniment sau două, este un proces continuu, care necesită resurse financiare, timp, şi care trebuie să se desfăşoare pe mai multe paliere.”
Târgul de Turism al României rămâne unul dintre cele mai prestigioase evenimente, în cadrul căruia se promovează atât agenţiile de turism din ţară, cât şi principalele puncte de atracţie din fiecare judeţ. În cele patru zile de târg, vizitatorii care vor trece pe la stand vor primi materiale promoţionale şi vor afla informaţii despre destinaţiile de vacanţă din judeţul Dâmboviţa, despre atracţiile turistice şi posibilităţile de petrecere a timpului liber. Printre obiectivele promovate se numără facilităţile oferite de staţiunea turistică de interes naţional Padina-Peştera, Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte, Centrul Vechi al oraşului reşedinţă de judeţ, Peştera Ialomiţei, Sfinxul, Lacul Bolboci, dar şi cele 16 muzee şi case memoriale din cadrul Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte (Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, Curtea Domnească din Târgovişte, Turnul Chindiei, Muzeul de Artă, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bugetul comunei dâmboviţene Ocniţa pe anul 2020, nu a fost votat

Bugetul comunei dâmboviţene Ocniţa pe anul 2020,nu a fost votat, fiind blocat de consilierii ALDE şi PNL. Consilierii locali ai ALDE în frunte cu viceprimarul Daniel Ionel Drăgoi dar şi consilierii PNL, cuprinşi de febra campaniei electorale pentru alegerile locale,mult prea devreme, au uitat că interesul localităţii trebuie să stea […]