CJ Dâmboviţa susţine organizarea festivalului Padina Fest

I.B.

PADINA FEST 8Padina Fest revine in forţă cu a cincea ediţie şi în acest an, între 23-27 iulie 2014, la aceeaşi altitudine de 1.500 m unde a adunat în ultimii patru ani, muzica, activităţile eco şi aventura: pe platoul Padina din munţii Bucegi Organizatoarea manifestării, Asociaţia Padina Fest, îşi propune ca obiective principale, promovarea turistică a zonei, dezvoltarea ecoturismului şi practicarea mişcării în aer liber. Ca şi la ediţiile precedente, „Padina Fest” are mai multe componente: culturală, ecologică, sportivă şi de educaţie montană, care se vor materializa prin organizarea de concerte şi spectacole, acţiuni de ecologizare, competiţii sportive, activităţi de alpinism şi ateliere de lucru. Pentru promovarea valorilor şi tradiţiilor locale, împreună cu Primăaria Moroeni, se va organiza o zonă specială, sporind astfel implicarea corminităţii locale în organizarea şi desfăşurarea evenimentului „Padina Fest”. Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, va participa şi anul acesta la organizarea evenimentului „Padina Fest” cu un sprijin financiar. Aşa cum ne-au obişnuit organizatorii, pe toată perioada festivalului, turiştii se vor putea bucura de activităţi montane, workshopuri, concerte şi întreceri sportive chiar în inima muntelui. Dar nu vă lăsaţi pe o ureche! Strângeţi-vă bine şireturile bocancilor, echipaţi-vă corespunzător şi înar-maţi-vă cu mult curaj şi voie bună pentru că vă aşteaptă o mulţime de surprize. 2014 este anul în care organizatorii duc distracţia responsabilă la un alt nivel. Pentru iubitorii ciclismului şi nu numai, Padina Fest organizează din nou şi Maratonul Bucegilor, o întrecere tipică de MTB cross country, într-un cadru spectaculos, la altitudine de până la 2.000 metri. Pentru amatorii de trail running se pregăteşte a treia ediţie Direcţia Omu, concurs de alergare montană în care participanţii trebuie să atingă vârful Omu, cel mai înalt punct din masivul Bucegi şi să termine cursa înapoi în zona de festival. Autorităţile judeţene spun că promovarea munţilor Bucegi şi a turismului la mare altitudine, ridicarea gradului de educare montană şi ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul natural rămân priorităţile Padina Fest. Festivalul îşi va revizui constant politica eco după care funcţionează având mereu în vedere să respecte indicatorii de responsabilitate socială. Padina Fest este un model de bună practică pentru festivalurile montane şi îşi propune să seteze o direcţie în oferirea de activităţi de divertisment fără a periclita cadrul natural.
Concert simfonic la înălţime
După cum ştim anul trecu, în cadrul festivalului Padina Fest, în premieră a avut loc şi un concert simfonic la înălţime, la intrarea în Schitul „Peştera lalomiţei” susţinut de Filarmonica Muntenia din Târgovişte. Având în vedere că sute de turişti i-au urmărit pe instrumentişti şi au aplaudat entuziaşti, autorităţile judeţene îşi doresc ca şi anul acesta evenimentul să aibă loc în cadrul Festivalului Padina Fest. Cert este că trebuie căutată o altă locaţie doarece peştera este în renovare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PRIMA EDIŢIE A SIMPOZIONULUI DE SCULPTURĂ "VASILE BLENDEA"

Primăria Municipiului Moreni organizează, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România organizează, în perioada 1 – 20 iulie 2014, Simpozionul de sculptură „Vasile Blendea”. La simpozion vor participa sculptorii Marius Viorel Ivanovici – directorul simpozionului, Jorge Mafu (Gheorghe […]