CJ Dâmboviţa susţine demersurile în implementarea celui mai mare proiect pentru infrastructura de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa

Documentaţiile pentru primele două loturi ale celui mai mare proiect de infrastructură pentru apă şi apă uzată, din judeţul Dâmboviţa au fost încărcate în Sistemul Informatic de Achiziţii Publice (SICAP), începând cu data de 27 noiembrie 2020, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie licitate de firmele specializate în proiectarea şi execuţia unor lucrări de asemenea anvergură. Anunţul a fost făcut ieri, 26 noiembrie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la sediul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD) SA. La întâlnire au participat: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Corneliu Ştefan, primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan şi directorul CATD, Adrian Dumitru.
Cele două contracte de lucrări de tip „proiectare şi execuţie” vizează realizarea de surse de apă, rezervoare, staţii de clorinare, staţii de pompare şi aducţiuni.
Primul contract (CL01), în valoare de peste 6 milioane Euro, vizează localităţile: Târgovişte, Aninoasa, Şotânga, Vulcana Băi, Dragomireşti, Tătărani, Văcăreşti şi Perşinari şi prevede lucrări în Gospodăria de Apă Priseaca, staţie nouă de pompare la Teiş, în incinta Staţiei de Pompare în Gospodăria de Apă Vulcana Băi, reabilitări foraj şi Staţie Pompare în Gospodăria de Apă Dragomireşti Sud, Gospodăria de Apă Lazuri, reabilitare foraj şi Gospodăria de Apă Gheboieni (Tătărani) şi conducte de aducţiune.
În ceea ce priveşte cel de-al doilea contract de lucrări, în valoare de aproximativ 10 milioane Euro, localităţile beneficiare sunt: Titu, Conţeşti, Răcari, Lunguleţu, Potlogi, Odobeşti, Ciocăneşti şi Slobozia Moară. Contractul presupune lucrări de extindere şi reabilitare front captare Titu – Braniştea; reabilitare gospodării de apă existene la Titu, Lunguleţu, Conţeşti, Răcari, Colacu, Pitaru, Slobozia Moară, Produleşti; construcţia unei noi gospodării de apă la Ciocăneşti şi conducte de aducţiune.
În cadrul conferinţei de presă, preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, a transmis:
„Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar astăzi este un moment istoric pentru judeţul Dâmboviţa, în care conducerea Companiei de Apă din Municipiul Târgovişte lansează caietele de sarcini pentru primele două loturi, pentru execuţia acestor lucrări. Este un moment important, pe care dâmboviţenii îl aşteaptă, este un moment important în care atât eu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cât şi primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, şi nu în ultimul rând, conducerea Companiei de Apă, am avut un singur obiectiv, acela de a demara acest proiect, de a debloca anumite probleme.
(…) Vreau să felicit conducerea Companiei de Apă, pentru cum a gestionat această perioadă grea privind acest proiect şi vreau să o asigur că voi fi alături de dumnealor şi de toţi angajaţii, pentru a demara lucrările şi bineînţeles, pentru a le finaliza”.
Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan:

„Marcăm astăzi, practic, debutul ultimei etape, la ceea ce înseamnă faza de scoatere la licitaţie publică, inclusiv a contractului de execuţie, pentru două secţiuni importante din acest proiect, în valoare de aproximativ 15 milioane de Euro. Este un proiect foarte important pentru judeţul nostru, foarte important pentru comunităţile locale, un proiect de natură să schimbe într-o măsură importantă ceea ce înseamnă confortul în multe unităţi administrativ-teritoriale în contextul în care, după implementarea cu succes a acestui proiect, avem rezolvată într-o proporţie importantă problema apei, canalizării în judeţul Dâmboviţa, pe un proiect cu o valoare fără precedent”.
Prin „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, în judeţul Dâmboviţa în perioada 2014 -2020”, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, alături de alte 51 de unităţi administrativ-teritoriale, va beneficia de lucrări de reabilitare, extindere şi înfiinţare reţele de alimentare cu apă şi canalizare. Investiţia, finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), are o valoare totală de 27.617.334,65
lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Testele rapide de detecţie a antigenelor SARS Cov-2, la fel ca toate dispozitivele medicale, trebuie utilizate în conformitate cu instrucţiunile producătorilor

În România, testele rapide antigen sunt folosite în prezent pentru triajul simptomaticilor în unităţile de primiri urgenţe şi în compartimentele de primiri urgenţe, având în vedere necesitatea de a descongestiona cât mai rapid, dar şi în siguranţă, aceste zone. Această decizie a fost adoptată conform recomandărilor OMS şi ECDC şi […]