CJ Dâmboviţa, în vizită de studiu la Bruxelles, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene

Urmare a participam, in data de 18 decembrie 2017, la cea de-a Il-a ediţie a Galei Fondurilor Structurale, în cadrul careia Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost premiat pentru doua proiecte derulate în cadrul POR 2014 -2017, respectiv „Lucrări de modernizare a infrastructurii SC Moreni Parc Industrial SA” şi „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Peşterii lalomiţei din Masivul Bucegi”, Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) a acordat drept premiu pentru câştigatori, o vizita de studiu la Bruxelles.
Evenimentul se derulează în perioada 11-13 noiembrie 2018, la sediul Comisiei Europene, iar din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa participă preşedintele Daniel-Nicolae Comanescu, Madalina Breazu, şef -Serviciul Pregatire şi Monitorizare Proiecte cu Finanţare Externa şi Oana Ivanov, şef birou – Biroul Comunicare, Relaţii Externe.
Pe parcursul acestei vizite vor fi aduse în atenţie subiecte ce vizeaza stadiul actual de implementare a prior-itaţilor Comisiei Europene şi viitorul cadru multianual financiar.
Vizita de studiu a debutat cu o expunere referitoare la tema viitorului Europei, susţinută de doamna Aura Salla, analist politic şi consilier în cadrul Centrului de Strategie Politică Europeană (EPSC). Aceasta a fost urmată de prezentarea doamnei Alexandra Tămăşan, reprezentatul Direcţiei Generale de Educaţie, Tineret, Sport şi Cultură (Comisia Europene), privind aspecte sociale ale strategiei Europa 2020. Marţi, 13 noiembrie a.c., programul vizitei de studiu a cuprins întâlniri cu teme specifice, precum: fondurile structurale şi de coeziune pentru România, politicile privind ocuparea forţei de muncă din România, perspectivele pentru viitorul cadru multianual financiar, politicile comune în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale şi strategia pentru competitivitatea IMM-urilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Campania "Schimbă oraşul cu o idee!" a ajuns la final!

La sediul ALDE Dâmboviţa, a avut loc o conferinţă de presă susţinută de preşedinele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate alături de invitatul de la centru, vicepreşedintele ALDE, deputatul Marian-Gheorghe Cucşa care este şi vicepreşedinte al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului […]