Published On: joi, feb. 23rd, 2017

CJ Dâmboviţa în asociere cu localităţile dâmboviţene realizează PUG

nichiduta.ro

Realizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în asociere cu comunele, reprezintă o altă prioritate. Pentru realizarea PUG-urilor, anul trecut, s-a reuşit atragerea unor sume importante şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale, respectiv 392.450 lei. Până în prezent au fost predate planurile urbanistice generale elaborate de CJD în asociere cu comunele pentru localităţile Odobeşti, Crângurile, Cornăţelu, Şotânga, Cândeşti, Răzvad, Nucet, Petreşti, Niculeşti, Ludeşti şi Comişani.
„Referitor la planul de amenajare a teritoriului judeţean am obţinut 27 de avize, din cele 38 necesare, pentru ca acest document să fie aprobat prin hotărârea CJD, şi mai avem de obţinut 11 avize. Cu privire la planurile urbanistice generale elaborate de CJD în asociere cu comunele judeţului vă pot spune că au fost predate 11 PUG-uri pentru localităţile Odobeşti, Crângurile, Cornăţelu, Şotânga, Cândeşti, Răzvad, Nucet, Petreşti, Niculeşti, Ludeşti şi Comişani. Mai avem 8 astfel de asocieri noi la Potlogi, Braniştea, Dărmăneşti, Perşinari, Vlădeni, Pucheni, Crevedia, Produleşti. Anul trecut am atras de la MDRAP, pe acest subiect, 392.450 lei. De asemenea Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a avizat 4 documentaţii pentru PUG-uri, 50 documentaţii pentru PUZ-uri, 56 documentaţii pentru studii de oportunitate. Pe lângă acestea au fost realizate hărţile de risc de inundaţii care au fost distribuite unităţilor administrativ teritoriale, au fost eliberate 235 certificate de urbanism, 54 autorizaţii de construcţie, 34 autorizaţii de desfiinţare, 231 de avize ale structurii de specialitate pentru certificate de urbanism şi 55 de avize pentru autorizaţii de construire”, a declarat preşedintele CJD, Alexandru Oprea.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro