CJ Dâmboviţa are investiţii majore: Construirea a 40 unităţi locative, parcare publică în zona Telecabinei Padina-Peştera şi stadion la Târgovişte

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are în vedere o investiţie majoră şi anume construirea a 40 unităţi locative în municipiul Târgovişte, B-dul Carol I, Nr. 51, Etapa I.
În cursul anului 2017 a fost lansat Programul „Construcţia de locuinţe de serviciu”, conform prevederilor H.G. 719/2016, program implementat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. În vederea implementării obiectivului de investiţii şi includerea în lista de finanţare aferentă programului de construcţii locuinţe de serviciu, a unui obiectiv de investiţie totalizând 40 unităţi locative în Municipiul Târgovişte, B-dul Carol I, nr. 51, etapa I, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a iniţiat formalităţile în vederea transmiterii unor documente către Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Locaţia propusă pentru realizarea obiectivului de investiţii „Construire 40 unităţi locative în municipiul Târgovişte, B-dul Carol I, Nr. 51, Etapa I prin Programul „Construcţia de locuinţe de serviciu” se află în perimetrul de circa 26 ha în zona UM Gară.
Parcare publică şi dotări conexe în zona Telecabinei Padina-Peştera
În vederea dezvoltării unei staţiuni turistice în zona Moroeni-Padina-Peştera precum şi asigurarea unor condiţii corespunzătoare staţionării mijloacelor auto care tranzitează zona, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a iniţiat procedurile de achiziţie a serviciilor de proiectare (fazele SF+PT+DDE). Menţionăm că proiectul „Parcare publică şi dotări conexe în zona Telecabinei Padina-Peştera” este inclus în Anexa nr. 1, lit. B a Hotărârii nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism-Masterplanul investiţiilor în turism şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, program implementat de Ministerul Turismului. De asemenea, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a iniţiat toate formalităţile pentru obţinerea documentaţiilor tehnice şi avizelor necesare în vederea solicitării finanţării şi implicit încheierea contractului de finanţare.
Stadion în municipiul Târgovişte
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a solicitat Companiei Naţionale de Investiţii C.N.I. – S.A., includerea pe lista sinteză a obiectivului „Complex Sportiv -Municipiul Târgovişte”, având funcţiuni multiple (Stadion de fotbal şi atletism, Sală polivalentă, Terenuri de tenis, Terenuri sportive în aer liber, etc.). Urmare discuţiilor purtate de către reprezentanţii celor două instituţii, s-a stabilit etapizarea obiectivelor de investiţii şi includerea pe lista sinteză, într-o primă etapă, a obiectivului: „Stadion Municipiul Târgovişte”, cu o valoarea estimată de 133.693.874 lei, cu TVA. Prin acest proiect se urmăreşte construirea unui stadion de fotbal şi atletism cu o capacitate de maxim 15000 locuri, omologat UEFA pentru fotbal, având tribune acoperite şi pistă de atletism. Pentru susţinerea acţiunilor, formalităţilor şi documentaţiilor tehnico-eco-nomice necesare implementării şi realizării de către Compania Naţională de Investiţii – C.N.I. S.A, a obiectivului „Stadion Municipiul Târgovişte”, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a elaborat şi transmis o serie de documente, obţinându-se astfel Avizul favorabil al Comisiei nr. 1 a Consiliului tehnico-economic al Companiei Naţionale de Investiţii – C.N.I. S.A. În data de 25.10.2017 a avut loc şedinţa de avizare CTE – MDRAPFE, în data de 28.12.2017 fiind emis „Avizul favorabil – fără observaţii”
nr. 25/25/28.12.2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

OFSD Dâmboviţa salută numirea europarlamentarului Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier

Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia, preşedinte OFSD Dâmboviţa, salută decizia privind numirea europarlamentarului Viorica Dăncilă în funcţia de premier al României. Social-democrata Claudia Gilia a ţinut să sublinieze faptul că noul premier, Viorica Dăncilă este un om echilibrat, deschis la dialog. OFSD Dâmboviţa a avut şi are o colaborare foarte […]