CJ Dâmboviţa a găzduit Conferinţa regională „Cum aplicăm legea salarizării?”

Sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit Conferinţa regională „Cum aplicăm legea salarizării?”, organizată de Sindicatul Administraţiei Publice „Forţa Legii”.
Tema întâlnirii a fost dezbătută de peste 200 de participanţi din judeţele Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Ilfov, Ialomiţa şi Giurgiu (primari, secretari şi contabili de primării şi consilii judeţene).
La conferinţă au participat şi Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ivan Vasile Ivanoff, secretarul judeţului, Ringo Dămureanu, preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice „Forţa Legii”, Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, şi Ion Oproiu, lider sindical judeţean.
Întâlnirea a fost organizată după ce, săptămâna trecută, la Craiova, o conferinţă pe aceeaşi temă a reunit aproximativ 180 de participanţi din regiunea Oltenia.
În cadrul întâlnirii au fost discutate aspectele practice referitoare la aplicarea Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017. Cu acest prilej, au fost oferite câteva modele de punere în aplicare a legii, pornind de la o comună cu un număr mic de locuitori, punându-se accent pe importanţa fundamentării juridice şi legale de către consiliile locale a hotărârilor ce vor fi adoptate în vederea aplicării actului normativ. În acest context, conform art. 11 din lege, aceste autorităţi deliberative vor stabili salariul de bază şi coeficienţii de ierarhizare.
Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a subliniat importanţa delegării de competenţe şi a făcut apel la responsabilitate în aplicarea legii salarizării, pornind de la anvelopa salarială a fiecărei UAT, care să poată să susţină efortul bugetar corespunzător acestor demersuri.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a recomandat ca procesul de stabilire a drepturilor salariale să se desfăşoare cu prudenţă şi s-a pronunţat în favoarea găsirii de soluţii corecte şi viabile de salarizare.
Preşedintele CSN Meridian a lansat apelul către participanţi de a reveni peste o lună, pentru a evalua rezultatele întâlnirii.
La finalul dezbaterilor, s-au discutat propunerile de grile pe categorii de unităţi administrativ-teritoriale, precum şi procedura de consultare a organizaţiei sindicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Infracţionalitatea sesizată, în scădere!

În perioada ianuarie-iunie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, infracţionalitatea sesizată cunoaşte un trend descendent, înre-gistrându-se o scădere de 13,4%. Astfel, infracţiunile judiciare sesizate scad cu 12,7%, iar cele de altă natură cu 26,2 %. Infracţiunile de „lovire sau alte violenţe” scad cu 14%, cele de „ameninţare” cu […]