Published On: vin, Iul 14th, 2017

CJ Dâmboviţa a găzduit Conferinţa regională „Cum aplicăm legea salarizării?”

Sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit Conferinţa regională „Cum aplicăm legea salarizării?”, organizată de Sindicatul Administraţiei Publice „Forţa Legii”.
Tema întâlnirii a fost dezbătută de peste 200 de participanţi din judeţele Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Ilfov, Ialomiţa şi Giurgiu (primari, secretari şi contabili de primării şi consilii judeţene).
La conferinţă au participat şi Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ivan Vasile Ivanoff, secretarul judeţului, Ringo Dămureanu, preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice „Forţa Legii”, Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, şi Ion Oproiu, lider sindical judeţean.
Întâlnirea a fost organizată după ce, săptămâna trecută, la Craiova, o conferinţă pe aceeaşi temă a reunit aproximativ 180 de participanţi din regiunea Oltenia.
În cadrul întâlnirii au fost discutate aspectele practice referitoare la aplicarea Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017. Cu acest prilej, au fost oferite câteva modele de punere în aplicare a legii, pornind de la o comună cu un număr mic de locuitori, punându-se accent pe importanţa fundamentării juridice şi legale de către consiliile locale a hotărârilor ce vor fi adoptate în vederea aplicării actului normativ. În acest context, conform art. 11 din lege, aceste autorităţi deliberative vor stabili salariul de bază şi coeficienţii de ierarhizare.
Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a subliniat importanţa delegării de competenţe şi a făcut apel la responsabilitate în aplicarea legii salarizării, pornind de la anvelopa salarială a fiecărei UAT, care să poată să susţină efortul bugetar corespunzător acestor demersuri.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a recomandat ca procesul de stabilire a drepturilor salariale să se desfăşoare cu prudenţă şi s-a pronunţat în favoarea găsirii de soluţii corecte şi viabile de salarizare.
Preşedintele CSN Meridian a lansat apelul către participanţi de a reveni peste o lună, pentru a evalua rezultatele întâlnirii.
La finalul dezbaterilor, s-au discutat propunerile de grile pe categorii de unităţi administrativ-teritoriale, precum şi procedura de consultare a organizaţiei sindicale.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>