CIRCULAŢI CU ATENŢIE! RESPECTAŢI REGULILE DE CIRCULAŢIE!

În contextul avertizărilor meteorologice prognozate pentru mai multe zone din ţară, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă, să ruleze cu o viteză redusă, adaptată în permanenţă la condiţiile de drum.
Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi. Dacă se anunţă ninsori abundente, amânaţi călătoria! Există riscul să rămâneţi înzăpeziţi! Informaţii actualizate despre situaţia traficului găsiţi pe siteul oficial al Poliţiei Române, la secţiunea Infotrafic: https://www.politiaro-mana.ro/ro/info-trafic.
Asiguraţi-vă că instalaţiile de degivrare şi dez-aburire ale autovehiculului funcţionează în parametri. Pe timpul deplasării, atât parbrizul, luneta, cât şi geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menţinute curate pentru o mai bună vizibilitate.
Nu porniţi la drum înainte de a îndepărta în întregime zăpada de pe autoturism. La frânare, zăpada lăsată necurăţată pe plafon poate aluneca pe parbriz şi vă poate bloca vizibilitatea.

Echipaţi-vă autovehiculul cu anvelope de iarnă şi dispozitive antideranpante!
Pe porţiunile de drum acoperite cu zăpadă sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie întrucât puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor!
Nu vă angajaţi în depăşiri riscante! Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă vă simţiţi!
Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către conducătorii auto. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric destinat lor şi numai după ce sunt siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!
În condiţii de vizibilitate scăzută, purtaţi articole vestimentare reflectorizante.
Evitaţi expunerea la frig, iar atunci când urmează să vă deplasaţi în spaţii deschise, purtaţi îmbrăcăminte adecvată zilelor de iarnă şi nu consumaţi alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

România va deveni, oficial, prima ţară din lume care implementează Alfabetul Scripor destinat persoanelor nevăzătoare sau cu alte dizabilităţi

La sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării din România, a avut loc o întâlnire între Ministru Monica Anisie şi Scripor Tudor Paul – inventatorul Alfabetului Tactil al Culorilor. Invenţia care îi poartă numele, Alfabetul Scripor, a fost premiată la Salonul de Invenţii şi Inovaţii de la Geneva cu Medalia de Aur […]