Published On: vin, iun. 15th, 2018

Circa 260 de legumicultori din Dâmboviţa vor beneficia de sprijin prin programul pentru tomate

nichiduta.ro

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că până la data de 8 iunie 2018, un număr de 3.353 beneficiari ai programului de tomate cultivate în spaţii protejate din ciclul I au fost plătiţi cu suma de 46.264.358,70 lei. Cei mai mulţi cultivatori provin din judeţele Olt, Giurgiu, Teleorman şi Brăila. În primul ciclu din acest an s-au înscris 13.861 cultivatori de roşii.
Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susţinuţi, se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producţia autohtonă începând cu luna mai şi până în decembrie.
Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de min-imis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de cel puţin 1.000 mp, să obţină o producţie de minimum 2 kg tomate/mp, dar şi să valorifice o cantitate de tomate de cel puţin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.
Potrivit directorului Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Dâmboviţa, ing Ion Oprea, circa 260 de legumicultori din judeţ se vor număra anul acesta printre beneficiarii programului.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro