Published On: sâm, iul. 13th, 2013

Ciprian lugulescu, despre viitorul echipei de baschet: „Nu mai putem forma o echipă cu pretenţii în momentul actual” Preşedintele CSM-ului a lăsat să se înţeleagă că rapoartele ultimelor controale financiare au fost favorabile clubului pe care-l conduce

nichiduta.ro

csmViitorul echipelor şi sportivilor Clubului Sportiv Municipal Târgovişte este tot mai nesigur. Ajunşi la jumătatea lunii iulie fără să ştie pe ce buget se vor baza pentru sezonul 2013 – 2014, conducătorii clubului primăriei sunt tot mai pesimişti atunci când vine vorba de soarta sportivilor şi antrenorilor legitimaţi aici. Preşedintele Ciprian Iugulescu ne-a acordat, în exclusivitate, un interviu, în care a vorbit despre toate preoblemele cu care se confruntă clubul pe care-l conduce.
– Domnule preşedinte, ce viitor are Clubul Sportiv Municipal?
– Eheeee… Asta-i întrebare grea. Sincer, nu ştiu ce să spun. Aşteptăm să vedem ce decizii vor lua consilierii în privinţa clubului, pentru că de-acum mingea este în terenul dumnealor. Noi am făcut un proiect de buget pentru ultima parte a anului calendaristic şi, în funcţie de suma care se va aproba, vă pot oferi un răspuns concret la întrebarea pe care mi-aţi adresat-o.
– Dacă veţi primi banii pe care i-aţi solicitat, mai poate obţine CSM Târgovişte rezultatele din sezonul trecut în campionatul de baschet?
– Staţi un pic, nu vă grăbiţi, că trebuie să lămurim un lucru. Indiferent de suma pe care ne-o va acorda Consiliul Local, performanţele de până acum din baschet nu pot fi repetate. Nu mai avem timp fizic să facem o echipă competitivă. La ora asta majoritatea jucătoarelor de top din România şi străinătate au semnat deja, că doar nu aşteptau să se aprobe bugetul Târgoviştei. Deci trebuie să fim foarte clari la capitolul ăsta. Nu mai putem forma o echipă cu pretenţii în momentul actual.
– Păi şi ce fel de echipă s-ar putea încropi?
– Poate de jumătatea clasamentului, dar poate că ăsta va fi şi obiectivul pe care consilierii îl vor fixa pentru CSM, asta în varianta fericită în care vom avea buget. Pe de altă parte, în ultimii ani Târgoviştea s-a luptat în permanenţă la cucerirea titlului şi a cupei, dar dacă domnii consilieri au alte gânduri referitoare la obiective, nu-i nicio problemă.
– Cu echipa de volei ce se va întâmpla?
– Eu sper să joace în Divizia A1. Aici lucrurile sunt puţin diferite, în sensul că se mai pot face transferuri care să îmbunătăţească lotul actual, dar să ştiţi că situaţia asta fericită nu poate dura la nesfârşit. Ceea ce vreau să spun este că în viitorul apropiat se vor „închide porţile” şi pentru transferurile jucătoarelor de volei.
– Vă simţiţi vinovat pentru situaţia actuală a CSM-ului?
– Dacă vorbiţi despre situaţia financiară, nu mă simt vinovat absolut deloc şi afirmaţia mea are un suport consistent. De curând s-a încheiat seria de controale efectuate de organele abilitate, şi mă gândesc aici la Direcţia de Finanţe, Curtea de Conturi şi Garda Financiară. Aproape două luni au durat aceste controale. Nu pot să vorbesc despre rapoartele finale ale instituţiilor pe care le-am enumerat, pentru că sunt lucruri confidenţiale. Înţeleg că unii dintre dumneavoastră au aflat ceva informaţii despre rezultatele controalelor şi nu au fost mulţumiţi. Îmi pare rău pentru ei…
– Aţi deschis din nou un subiect delicat. Nu v-a trecut supărarea pe presă?
– Nu sunt supărat pe presă, dovadă că vorbesc cu dumneavoastră, cu televiziunile care mă solicită. Nu am niciun dialog cu un singur ziar şi mi se pare normal să fie aşa, de vreme ce ei înţeleg să prezinte toate informaţiile trunchiate. Dacă aş vorbi cu aceşti ziarişti, ar însemna să-mi încalc nişte principii. Nu ştiu dacă dumneavoastră aţi fi putut avea vreun dialog cu nişte oameni care v-ar fi jignit în permanenţă şi s-ar fi legat inclusiv de familia dumneavoastră…
– Asta înseamnă că rapoartele sunt pozitive pentru CSM?
– Nu pot să vorbesc. Tot ce pot spune este că angajaţii acestor instituţii nu au venit cu vreo temă, ceea ce m-a bucurat. Dacă am ieşit bine sau rău, îi las pe cei abilitaţi să vobească să o facă.
– Ce şanse credeţi că are CSM-ul să aibă buget pentru sezonul viitor?
– Domnii consilieri au răspunsul. În viitorul apropiat o să aflăm şi noi.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro