Ciocnire în lanţ pe DN 72 Târgovişte -Ploieşti

I.B.

accidentUn TIR, o cisternă şi două maşini s-au ciocnit în lanţ pe DN 72 Târgovişte -Ploieşti. De vină este, se pare, şoferul unei cisterne, care nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de un TIR. Cel mai şifonat a ieşit un Logan, proiectat cu roşile în sus, în şanţul de pe marginea drumului. Din fericire nimeni nu a murit, însă şoferul cisternei a fost transportat la spital cu răni uşoare. Accidentul s-a produs pe Drumul Naţional 72 Târgovişte – Ploieşti la ieşire din comuna dâmboviţeană Dărmăneşti. Mai exact este vorba de o coliziune în lanţ. Cisterna a lovit din spate un TIR, iar acesta a fost proiectat în alte două autoturisme din faţa sa, care se deplasau regulamentar. La faţa locului au sosit şi pompierii pentru că cisterna era încărcată cu compus inflamabil. In urma coliziunii, un autorusim Logan a fost proiectat în afara părţii carosabile, iar şoferul de pe cisternă a avut nevoie de îngrijiri medicale. DN 72 a fost blocat pe un sens de mers, mai bine de o oră.
Sfaturi pentru şoferi şi pietoni: Cum circuli în siguranţă când plouă
Poliţiştii de la rutieră vă recomandă ca atunci când conduceţi pe timp de ploaie ori de carosabil umed să ţineţi cont de următoarele aspecte:
– Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă permit să aveţi o vizibilitate foarte bună!
– Verificaţi starea de funcţionare a ştergătoarelor, precum şi instalaţia de climatizare şi dezaburire anterior plecării în călătorie! – Corelaţi maniera de condus cu specificul suprafeţei carosabile pentru a vă deplasa cu autovehiculul în deplină siguranţă. – Evitaţi frânările, accelerările ori alte manevre rutiere bruşte!
– Pentru a putea opri în timp util şi în siguranţă în situaţia în care autovehiculul care vă precedă încetineşte sau opreşte brusc, păstraţi o distanţă suficientă în mers!
– Nu uitaţi că aveţi obligaţia să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora, atunci când carosabilul din piatră cubică este umed!
– Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consilier din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost reţinut pentru mită

Din informaţiile pe surse am aflat că Ungureanu Sorin Silviu, consilier în cadrul Compartimentului Transport şi Siguranţa Circulaţiei al Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost reţinut pentru mită. Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a remis un comunicat de presă cu privire la acest caz: „Ca urmare a informării noastre privind reţinerea, la […]