Published On: lun, iul. 1st, 2013

Cinci steaguri tricolore PENTRU TARGOVIŞTE

nichiduta.ro

steag targovistePentru toţi targoviştenii şi nu numai nu mică a fost mirarea cand au putut vedea, în principalele sensuri giratorii, amplasate în zonele de intrare în municipiu, cate un imens drapel tricolor. Explicaţia a fost dată de primarul municipiului, Gabriel Boriga, care a organizat, ieri, o conferinţă de presă fulger, la sensul giratoriu de la vechea autogară – Sala Polivalentă.

„Targoviştea încearcă să inaugureze, în premieră pentru România, un nou concept, a declarat Gabriel Boriga. Conceptul „Sunt mandru că sunt roman, mă mandresc cu ţara mea şi cu drapelul tricolor pe care vreau să-l arborez acolo unde se vede şi acolo unde toată lumea poate să remarce cele mai importante simboluri ale ţării noastre”. Sentimentul pe care trebuie să-l avem vizavi de valorile Romaniei se pot exprima în multe feluri. Unul dintre acestea este şi arborarea drapelului naţional în locuri publice, în locuri vizibile, acolo unde toţi romanii, fie că sunt targovişteni, damboviţeni sau din oricare alt judeţ al României, îl pot vedea, îl pot aprecia şi poate să fim cu această ocazie ceva mai aproape de ţara noastră, de Romania.

În municipiul Targovişte, începand de astăzi, flutură cinci drapele gigant, poziţionate la cele cinci intrări în municipiul Targovişte. Este vorba de intrarea dinspre Campulung, dinspre Bucureşti, intrarea dinspre Ploieşti, dinspre Sinaia şi intrarea de la Pucioasa, cinci locuri vizibile, sunt toate sensuri giratorii, acolo unde aceste drapele gigant vor putea flutura în fiecare zi, în fiecare anotimp, şi cred eu că fiecare dintre noi se va simţi mandru că este roman şi va prelua acest mesaj.

Începand de astăzi, şi eu şi îi rog pe toţi targoviştenii care au posibilitatea să-şi pună drapelul naţional în faţa porţii, în faţa casei, la geam – dacă stau la bloc, să nu ezite să o facă. Eu sunt mandru că sunt roman şi sper că, începand de astăzi, mulţi vor aprecia şi vor prelua acest exemplu. Este un exemplu, o pildă pentru absolut toată lumea. Nu a fost o investiţie foarte mare, dacă vreţi nici nu este o idee pe care am avut-o noi, am preluat-o şi vreau să vă spun că am rămas profund impresionat atunci cand am fost la Istanbul şi am văzut aceeaşi idee din partea municipalităţii de la Istanbul, aceleaşi drapele gigant – chiar mai mari decat acestea, care se află în fiecare district al Istanbulului, şi mai mult decat atat, turcii îşi afişează la geam, la poartă, oriunde în locurile vizibile unul din simbolurile naţionale – drapelul”, a mai precizat edilul Targoviştei. (Ş.E.)

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro