CINCI SCHIMBĂRI DE JUCĂTORI ÎN LIGA I

Mihai ROŞOIU

In conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă FRF a luat mai multe decizii în vederea reluării competiţiilor Liga 1 şi Liga 2.
Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul de Urgenţă al FRF a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în competiţiile Liga 1 şi Liga 2 să poată efectua un număr de 5 înlocuiri pe toată durata desfăşurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei.
Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediţie a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.
20 de jucători pe foaia de joc la Liga 1
De asemenea, s-a aprobat solicitarea de modificare a ROAF

formulată de FC CFR 1907 CLUJ şi U Craiova 1948 CS, astfel: „Pentru sezonul competiţional 2019/2020 cluburile de fotbal participante la campionatul naţional Liga 1 pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, dintre care 9 jucători de rezervă, cu obligaţia de a înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formaţi la nivel naţional”.
Propunerea LPF cu privire la înlocuirea în cuprinsul listelor A şi B a jucătorilor ale căror contracte expiră la finalul sezonului 2019/2020 şi nu se ajunge la un acord pentru prelungirea acestora a fost aprobată astfel: „Jucătorii care nu prelungesc raporturile contractuale cu cluburile în vederea finalizării sezonului 2019/2020 vor putea fi înlocuiţi cu alţi jucători în listele A şi B, oricând. Excepţia se referă doar la jucătorii cărora urmează să le expire contractul la finalul sezonului 2019/2020 astfel cum a fost stabilit la începerea campionatului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VEŞTI BUNE PENTRU ECHIPELE DIN LIGA A III-A

Întrunit joi, 21 mai 2020, Comitetul de Urgenţă FRF a decis prelungirea termenului de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea în Liga 3, precum şi modificarea modalităţii de depunere a respectivelor documente.Luând în considerare Procedurile de lucru în vederea protejării membrilor afiliaţi şi a angajaţilor FRF, cluburile […]