Cinci acţiuni de căutare şi salvare a turiştilor, desfăşurate de jandarmii montani în ultimele două săptămâni

Jandarmii din cadrul posturilor montane Peştera şi Zănoaga au intervenit în ultimele două săptămâni pentru sprijinirea mai multor turişti aflaţi în dificultate, în zona de responsabilitate din munţii Bucegi.
Cei 16 turişti, printre care şi 4 copii, cu vârsta între 6 şi 9 ani, cu preponderenţă din Bucureşti s-au deplasat pe diferite trasee turistice din Bucegi, iar din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (temperaturi scăzute, ploaie torenţială, ceaţă densă, burniţă), a necunoaşterii traseelor practicate, precum şi a neechipării corespunzătoare, s-au rătăcit şi au solicitat ajutorul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor de la Serviciul Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa. Unul dintre copii a necesitat acordarea de îngrijiri medicale, după ce s-a accidentat la picior.
Pentru prevenirea accidentărilor sau situaţiilor de pericol în zona montană, recomandăm turiştilor care se aventurează pe munte următoarele:

  • înainte de a pleca în drumeţie, să vă informaţi asupra itinerariului propus, gradului de dificultate al acestuia, stării vremii, condiţiilor climatice locale;
  • să plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor şi nu riscaţi să plecaţi singuri la drum sau după lăsarea întunericului;
  • să folosiţi numai traseele marcate şi să urmăriţi marcajele de pe traseu;
  • să apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi la salvamontişti, să respectaţi indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.
    Turiştii aflaţi în dificultate în munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.034639/ 0749.058037 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CAMPANIE EUROPEANĂ ÎN SCOPUL PRINDERII PERSOANELOR URMĂRITE PENTRU INFRACŢIUNI SEXUALE

Poliţia Română, alături de agenţiile de aplicare a legii din alte 18 state europene şi Europol, lansează la o campanie de creştere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor căutate pentru săvârşirea de infracţiuni de natură sexuală. Unele dintre cele mai periculoase persoane din toată Europa, căutate pentru […]