Chindia Târgovişte La un punct de fericire!

A.l.

chindia targovisteChindia a avut un parcurs bun în ediţia 2015-2016, în B2 (Vest), atât în sezonul regulat, cât şi în play-off. A terminat pe locul 3, cu 40 p. Cu unul mai puţin decât Gaz Metan Mediaş care a promovat direct şi UTA Bătrâna Doamnă care a susţinut meciurile de baraj cu Dunărea Călăraşi (1-3 şi 4-1) şi FC Voluntari (0-3 şi 1-0). După aceste rezultate echipa de pe malurile Mureşului a rămas pe a doua scenă a fotbalului românesc.
în caz că va avea un punct în plus, formaţia din Vechea Cetate de Scaun promovează direct în Liga întâi. Nu va beneficia de acel bonus de 0,5 p de care au avut parte Gaz Metan şi UTA, la rotunjire. Trupa din Mediaş a promovat pentru că a stat mai bine ca Bătrâna Doamnă la meciuri directe (1-1 şi 4-0). Acum „Lăncierii” domneşti sunt în vacanţă.
Jucătorii Nemiţă şi B. Vasile şi-au terminat împrumutul la Chindia şi sunt la dispoziţia echipei Viitorul Constanţa. Tot de la echipa de pe litoral, aparţine şi Cruceru, la care s-a renunţat în iarnă şi a plecat la SCM Argeş Piteşti.
Tot la sfârşit de contract sunt şi Meilă, Martac, Pătru, L. Mihai. Se pare că vor rămâne.
Dani Popa este curtat de echipa de Liga întâi, FC Botoşani. Este în coproprietate cu FCM Târgovişte, la fel ca Grigore, C. Dinu, Cherchez, C. Anton.
Cristi Cherchez şi-a prelungit contractul pe încă un an, cu opţiune pentru încă doi ani, i s-a mărit salariul, a luat o parte din prime şi a plecat la mama sa în SUA. Vor fi mai multe cedări de jucători. Vor veni alţii, posibil sub 21 de ani, întrucât regulamentul prevede doi jucători permanent în teren.
Campionatul în Liga a 2-a, care va fi o serie cu 22 de echipe, va începe pe 27 iulie. Antrenorii Nicu Croitoru şi Vasile Bârdeş pregătesc un program minuţios de pregătire in care nu vor lipsi transferurile, cantonamentul centralizat, vizita medicală, meciurile amicale. Această serie este una puternică. E foarte greu să pătrunzi în primele cinci locuri. Personal îmi pare rău că „U” Cluj a retrogradat şi este într-o situaţie dificilă. La fel e şi FC Braşov şi FCM Baia Mare, dar aceste grupări au rămas în Liga a 2-a, fiind în play-off în sezonul trecut.
Au dispărut echipe de tradiţie în fotbalul românesc, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Oţelul Galaţi. Ultima campioană în 2011. Tot în acel an a câştigat Supercupa României (1-0 cu Steaua, la Piatra Neamţ).
Gloria Buzău a murit după ce a fost implicată în urâtul joc al pariurilor. De la nici o lună după ce a promovat pe prima scenă a fotbalului românesc Rapid a intrat în faliment. Aşa a decis prima instanţă. Decizia va fi atacată cu recurs şi se speră ca echipa din Giuleşti să rămână în fenomenul fotbalistic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Urban Titu, un sezon dezastruos. O imagine detestabilă

Urban Titu a dezamăgit cumplit în ediţia trecută de campionat (în special în retur) în C3. I-a mers greu. Nu cred că se mai poate vindeca. Nu-i văd pe antrenorii Gheorghe Becheanu şi Vasile „Grecu” Constantin rezolvând situaţia în această vară. Nici pe preşedintele Gheorghe „Feche” Ioniţă. Chirurgul care ar […]