Published On: mie, feb. 28th, 2018

CHINDIA, LĂUDATĂ PE SITE-UL FEDERAŢIEI

nichiduta.ro

Runda cu numărul 22 s-a încheiat duminică cu două partide, derby-ul ilfovean dintre CS Afumaţi şi CS Baloteşti şi marele derby al returului dintre primele două clasate, Dunărea şi AFC Hermannstadt. Programat cu o oră mai devreme decât capul de afiş al zilei, duelul dintre cele două echipe din Ilfov a oferit mai mult decât meciul de la Călăraşi, în partida de la Afumaţi înscriindu-se de cinci ori.
Afumaţiul a reuşit scorul etapei
Cu doar două nume noi în lot faţă de prima parte a sezonului, Venţer şi Novacek, doar ultimul fiind prezent pe foaia de joc, gazdele au obţinut cea mai categorică victorie a rundei, trecând cu 4-1 de vecinii de judeţ. Golgeterul Dedu a deschis scorul puţin înainte de pauză, iar oaspeţii au reuşit egalarea prin nou-venitul Cosmin Mihai, după aproape 20 de minute de la reluare.
Bucuria Baloteştiului a fost de scurtă durată, în doar şase minute tabela arătând 3-1 pentru gazde prin reuşitele lui Buduroi şi acelaşi Dedu. Fluierul de final a consemnat un nou gol în dreptul Afu-maţiului, prin Vlad Tudorache, în ultimul minut de joc.
Hermannstadt a ratat un penalty prin golgeterul echipei
Cel mai aşteptat meci al primei etape a anului în Liga 2 Casa Pariurilor, derby-ul dintre primele două clasate, Dunărea şi AFC Hermannstadt, s-a terminat la egalitate, scor 0-0, după o prestaţie care nu s-a ridicat la aşteptările celor 3.000 de spectatori prezenţi în tribune în ciuda frigului pătrunzător, de iarnă veritabilă.
După un start mai bun al Dunării, sibienii au fost cei care au punctat pentru început la capitolul impresie. Însă s-au lovit de un Cezar Lungu în formă bună, care a salvat liderul de la gol de două ori într-un minut, la şuturile din margilea careului ale lui Boboc şi Rusu. La al doilea a respins în corner, iar din faza fixă a rezultat şi cea importantă fază a jocului, cea care putea decide scorul final.
Dâlbea a căzut în careu cu Tomozei lângă el şi a obţinut un penalty, dar golgeterul sibienilor, Bogdan Rusu, a irosit lovitura de pedeapsă, trimiţând în dreapta, jos, lângă bară, însă pe lângă.
Ultima ocazie a primei reprize le-a aparţinut tot oaspeţilor, în care Curtean a reluat din semifoar-fecă către colţul lung un balon centrat de Tătar, iar Blănaru, pe direcţie, a pus capul să devieze din 5 metri, trimiţând mingea pe lângă bară.
Două puncte
cedate Chindiei
În partea secundă, ambele formaţii şi-au împărţit perioadele de dominare, însă nu au reuşit să îşi creeze ocazii importante de gol. Oaspeţii au bifat un şut periculos al lui Coman, care a trimis din 18 metri puţin pe lângă bara porţii lui Lungu, în timp ce de partea cealaltă Drăghiceanu a fost blocat salvator de Crişan, care a respins în corner la o fază pornită de la Valentin Munteanu.
Meciul s-a termin nedecis şi ambele formaţii se vor lupta în continuare cot la cot până la final pentru promovarea de pe primul loc. Remiza o ajută cel mai mult pe Chindia, echipă care s-a impus în extremis la Timişoara, 2-1 cu ASU Poli, şi s-a apropiat la cinci, respectiv patru puncte de primele două clasate.
Etapa viitoare, Dunărea joacă la Baloteşti, Chindia primeşte vizita Miroslavei, iar Hermannstadt poate reveni pe primul loc în cazul unui pas greşit al liderului, în condiţiile în care are trei puncte asigurate la „masa verde” din duelul cu Olimpia. Sursa: frf.ro

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro