CHINDIA JOACĂ LA CONSTANŢA ÎN CUPA ROMÂNIEI

Mihai ROŞOIU

Marţi, 12 ianuarie 2021, de la ora 12:00, Casa Fotbalului a găzduit tragerea la sorţi a optimilor de finală ale Cupei României. Evenimentul a fost transmis live pe YouTube FRF TV şi Facebook Cupa României.
Iată duelurile rezultate în urma tragerii la sorţi:
Universitatea Cluj – UTA Arad Viitorul Pandurii – Gaz Metan Mediaş Dunărea Călăraşi – Turris-Oltul Turnu Măgurele
ASU Politehnica Timişoara – Astra FC Petrolul Ploieşti – CSM Politehnica Iaşi
AFC Farul Constanţa – Chindia Târgovişte
Dinamo – FCSB
FC Botoşani – Universitatea Craiova
În conformitate cu prevederile art. 30.5 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), la faza optimilor de finală participă toate echipele calificate din faza şaisprezecimilor. Jocurile din cadrul optimilor se stabilesc prin tragere la sorţi, echipele participante fiind repartizate astfel: URNA A

 1. UNIVERSITATEA CRAIOVA
 2. AFC ASTRA
 3. AFC BOTOŞANI
 4. SC FC FCSB SA
 5. AFC CHINDIA TÂRGOVIŞTE
 6. AFC TURRIS-OLTUL TURNU MĂGURELE
 7. AFC FARUL CONSTANŢA
 8. CS GAZ METAN MEDIAŞ
 9. ACSM POLITEHNICA IAŞI
 10. SC DINAMO 1948 SA
 11. FC PETROLUL PLOIEŞTI
 12. AS FC UNIVERSITATEA CLUJ
  URNA B

1. AFC UTA ARAD
2. ACS VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU
3. ACS ASU POLITEHNICA TIMIŞOARA
4. AFC DUNĂREA 2005 CĂLĂRAŞI
Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (4 jocuri) şi, în continuare, cele 8 echipe rămase în urna A se grupează între ele (4 jocuri).
Avertismentele (cartonaşele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiţii, astfel că începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidenţă a (avertismentelor) cartonaşelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şais-prezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza şaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.
În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.
Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a
FRF.

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.
Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, „Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la

prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozi-tie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.
Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 10 februarie cu începere de la ora 13:30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SĂNDOI VREA VAR

Emil Săndoi, antrenorul în vârstă de 55 de ani al Chindiei Târgovişte, cere de urgenţă implementarea sistemului VAR în Liga 1 şi îl contrazice pe Mircea Lucescu (75 de ani), antrenorul lui Dinamo Kiev.„Prea multe întreruperi, jucăm câte 100 de minute, nu mai e fotbal”, a protestat Mircea Lucescu, la […]