Chindia impresionează şi impune respect. CS Mioveni – Chindia Târgovişte 1-2 (1-0)

A.l.

chindiaAu marcat: Năstăsie (min. 12), respectiv D. Popa (77), Martac (82).
Au arbitrat: Florin Andrei (Tg. Mureş) – Adrian Vornicu (Iaşi), Ovidiu Aruşoaie (Piatra Neamţ). Rezervă: Claudiu Ştef (Tg. Mureş). Observatori FRF: Nicolae Marodin, Aurel lonescu (ambii Bucureşti). Meciul s-a disputat pe stadionul Dacia.
C.S. Mioveni: Oc. Popescu -Torişte, Calvin, B. Stoica, E. Stoica – A. Popa (58 – Mazilu), Galan, Biceanu, Ayza – Florescu (83 – Neacşu), Năstăsie (82 -Vintilă).
Antrenor: Iordan Eftimie.
Chindia: Meilă – C. Dinu (cpt), B. Dinu, Vătavu, Martac – Neniţă, L. Mihai, Honciu, C. Stoica (70 – Nisipeanu) -Cherchez (87 – Grigore), Neguţ (46 – D. Popa).
Antrenori: Nicu Croitoru, Sică Bârdeş, Cosmin Lunescu.
Fără să forţeze, echipa din Vechea Cetate de Scaun a câştigat trei puncte preţioase, care o readuc pe prima poziţie în clasament, la egalitate de puncte (34) cu Gaz Metan Mediaş. „Lăncierii” domneşti au întâlnit o echipă destul de incomodă, dar cu găuri mari în apărare, în special pe la fundaşul central Calvin.
Băieţii lui Nicu Croitoru n-au făcut un meci strălucit, dar au fost mai lucizi, mai motivaţi decât adversarii lor.
C.S. Mioveni a dezamăgit, în special în repriza secundă, când a evoluat foarte slab în apărare. Năstăsie deschide scorul
Argeşenii au început în forţă, având un mijloc ofensiv şi tehnic. Toată echipa a degajat forţă şi siguranţă. Atacul a presat în min. 12, la o minge aruncată pe culoar, Năstăsie a recepţionat-o şi a şutat din alergare la colţul lung, 1-0. Chindia a replicat anemic, dar arată că n-are de gând să cedeze.
Târgoviştenii nu s-au apropiat periculos de poarta lui Popescu. Au cărat baloane, n-au mai contenit cu driblingurile, încheiate departe de buturile Mioveniului. L. Mihai n-a avut idei, Neguţ n-a avut realizări, iar Cherchez n-a fost aşa mobil cum îl cunoaştem.
C.S. Mioveni a fost cea mai consistentă în prima parte şi a intrat la cabine în avantaj.
Chindia e mânată de ambiţie
Muştruluiţi la pauză de Nicu Croitoru şi Sică Bârdeş, roş-albaştrii au intrat decişi în teren în repriza secundă. Dau semne de viaţă.
Chindia a arătat ca o trupă disciplinată, agresivă, dispusă la sacrificiu şi mânată de ambiţie. Introducerea lui Dani Popa a înviorat atacul. Apoi, L. Mihai a dirijat elegant acţiunile de atac, iar în faţă, Cherchez şi D. Popa au scos sufletul din B. Stoica şi Calvin.
C.S. Mioveni n-a mai fost aşa agresivă, n-a mai avut suflu. Doar Ayza (73), cu un şut care n-a cadrat poarta şi Torişte (77), cu o centrare periculoasă, l-au deranjat pe Meilă. Fundaşii argeşeni n-au siguranţă, iar mijlocaşii se poticnesc în minge, greşind multe pase.
Calvin parcă s-a înălţat invers
Văzând că e o pâine de mâncat pe la fundaşul Calvin, „Lăncierii” târ-govişteni au mutat jocul spre zona acestuia. În min. 77, fundaşul argeşean a făcut alunecare, punându-i pe tavă un balon lui Dani Popa. Acesta a şutat, portarul Popescu a respins cu piciorul până la Nisipeanu, a urmat centrarea şi Dani Popa a deviat balonul în poartă, 1-1.
Argeşenii ripostează imediat prin Năstăsie (78), dar Bogdan Dinu s-a descurcat excelent.
Martac merge în recunoaştere şi înscrie
Ca să scape de probleme, Chindia a împins jocul în faţă. Apoi, servanţii au căutat să găsească gurile de tun, Cherchez şi Dani Popa. Jocul Chindiei se duce în direcţia dorită.
Fundaşul stânga Martac şi-a permis să meargă în recunoştere în atac, în liniile inamice. În min. 82 a acţionat pe la Calvin, a făcut un un-doi cu Neniţă şi apoi l-a învins cu un şut plasat pe Popescu, 1-2. Este primul gol marcat de Mădălin Martac în tricoul Chindiei.
Două galbene uşor acordate lui Dani Popa
Băieţii de la C.S. Mioveni par
inofensivi şi chiar aşa sunt. Nu pot duce jocul în atac nici când au un om în plus, din min. 85, când a fost eliminat Dani Popa, pentru cumul de cartonaşe galbene, ambele acordate foarte uşor. Pe final de meci, C.S. Mioveni n-a jucat absolut nimic. N-a avut niciun fel de orizont tactic şi a dat dovadă de apatie. Singurul care a adus cât de cât tensiune la poarta vizitatorilor a fost fundaşul dreapta Torişte, cu câteva centrări.
Dar Florescu şi Năstăsie erau pe banca de rezerve. Cea mai mare ocazie i-a aparţinut lui Neniţă (89), care a şutat, din poziţie excelentă (după o fază pornită de la Honciu), pe lângă poartă. Ratare imensă!
Imaginea tipilor de succes, Croitoru şi Bârdeş
Acest succes ţine echipa din Curtea Domnească în lupta pentru promovarea de pe primul loc pe prima scenă a fotbalului românesc. Antrenorii Nicu Croitoru şi Sică Bârdeş vorbesc ca nişte jucători. Sunt imaginea tipilor de succes. Le creşte legenda.
Au făcut echipă bună la Târgovişte. I-au învăţat pe elevii lor că victoria e o stare normală. I-au făcut pe aceştia să creadă că sunt învingători, că în faţa lor n-ai nicio şansă.
Chindia e lider în B2, dar o aşteaptă un joc foarte greu la Arad (pe stadionul Motorul) cu UTA Bătrâna Doamnă, o aspirantă şi ea la promovare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PARTENERIAT CU SÂRBII PENTRU LOTURILE DE JUNIORI

Federaţia Română de Baschet continuă strategia de dezvoltare a relaţiilor internaţionale cu federaţiile naţionale din Europa şi de promovare a unor proiecte regionale ce vizează în primul rând segmentul juvenil. În acest sens, zilele trecute, doi înalţi oficiali ai baschetului din Serbia, Vladimir Kuzmanovic (director al loturilor naţionale masculine ale […]