Chindia ChaIIenge vă aşteaptă Ia start, duminică

Ş.E.

Chindia ChaIIengeA doua ediţie a unei reputate competiţii, Chindia Challenge, va alinia la start, duminică, 30 iunie 2013, peste 400 de participanţi din toată ţara.
Plecarea va fi din Piaţa Tricolorului, ora 11:00 şi întâmpină participanţii cu două trasee idilice, care traversează ultimele dealuri subcarpatice, situate imediat înainte de a începe să se întindă spre sud vasta Câmpie Română.
Dealurile parcurse de trasee nu depăşesc 500 m altitudine şi sunt perfecte pentru mountain-bike. Acestea adăpostesc între ele depresiuni sculptate de ape, livezi, locuri unde oamenii şi-au construit case, ulterior devenite aşezări (Ocniţa, Răzvad, Aninoasa). Traseele trec pe lângă Mânăstirea Dealu (traseul scurt), Mânăstirea Viforâta şi vechea Biserică Gorgota, ctitorită de Pătraşcu Vodă în 1557 (traseul lung).
Traseele încep din centrul Municipiului Târgovişte, pe o lungime de 6 km pe asfalt, care asigură trecerea către potecile şi drumurile pădurilor, sau dealurile învelite cu iarbă.
„Această a doua ediţie a Chindia Challenge este a cincea din calendarul Riders Club”, a precizat Gabriel Boriga, primarul Municipiului Târgovişte, într-o scurtă conferinţă de presă organizată ieri, pentru anunţarea evenimentului. „Evenimentul are startul, aşa cum ne-a obişnuit, din Piaţa Tricolorului. Vor exista două trasee – unul de 24 km, cu o diferenţă de nivel de aproximativ 360 m, şi unul de 54 km, cu o diferenţă de nivel de aproximativ 1.110m. Vor fi patru puncte de alimentare şi prim ajutor – la start, iar pe traseu – la km 12, 23 şi 44. Vor fi angrenaţi în această competiţie aproximativ 70 de organizatori şi ne aşteptăm la 400 de participanţi din toate colţurile ţării.
Anul trecut au venit din foarte multe oraşe din România. Această competiţie face parte dintr-un circuit, dintr-un calendar competiţional care cuprinde şi alte oraşe importante din ţară – Sinaia, Arad, Bucureşti, Cluj. Târgoviştea este şi ea, începând de anul trecut, pe harta acestui circuit. Mă bucur de acest lucru şi îi aştept pe târ-goviştenii care doresc, să vină să se înscrie. O pot face chiar şi cu câteva ore înaintea startului.
În Târgovişte, evenimentul tinde să devină tradiţie, şi eu sper să continuăm şi la anul. Sper să nu fie doar o singură astfel de competiţie, ci sper să mărim numărul unor astfel de evenimente, deoarece am văzut că sunt foarte mulţi târgovişteni dornici de mişcare, de aer liber şi de biciclete.
Este foarte important că oamenii vin. Unii descoperă, poate, pentru prima dată Târgoviştea, alţii o revăd, dar vor rămâne aici. Stau o noapte, două, or să-şi cumpere câte ceva. Important este că avem activităţi care or să-i bucure pe târgovişteni. Nu în ultimul rând este un exemplu, pentru tineri mai ales, despre cum pot să-şi petreacă timpul liber, despre cum pot avea grijă de sănătatea lor”, a mai precizat Gabriel Boriga.
Organizatorul evenimentului, Silviu Constantinescu, a precizat, la rândul său, că speră într-o reuşită la fel ca anul trecut, deoarece „(… ) acum avem mai multă experienţă şi putem să rezolvăm micile probleme care au apărut anul trecut. Acum avem totul bine pus la punct. Dacă anul trecut evenimentul a fost într-un calendar de trei competiţii, anul acesta este într-unul de 15. Mă bucur că ne-am putut asocia cu un organizator mare cum este MPG România, care a pus la punct acest sistem de 17 competiţii (Riders Club). Sunt premii puse în joc, este distracţie, aşa că vă aşteptăm”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

în PDL continuă "reorganizarea"

Marin Antonescu, membru în Biroul Politic Judeţean al PDL Dâmboviţa, a anunţat dizolvarea mai multor birouri politice locale, majoritatea din comune conduse de primari USL. Dacă era de aşteptat o debarasare de incomodul primar de la Hulubeşti, oarecum surprinzător, printre nominalizări apar şi birourile politice locale de la Glodeni şi […]