CHINDIA, ADVERSAR FACIL ÎN CUPA ROMÂNIEI

Mihai ROŞOIU

Casa Fotbalului a găzduit joi, 9 septembrie, tragerea la sorļi a șaisprezecimilor Cupei României, ediția 2021-2022.
In această fază a competiției au intra și formațiile din Liga 1.
Partidele din șaisprezecimile Cupei României stabilite în urma tragerii la sorți:
UNIVERSITATEA CRAIOVA – FC CFR 1907 CLUJ SA
CS MINAUR BAIA MARE – ACSM POLITEHNICA IAȘI
CSM SLATINA – AFC DUNĂREA 2005 CĂLĂRAȘI
AFK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC – AFC CHINDIA TÂRGOVIȘTE
SC FC RIPENSIA TIMIȘOARA – SC DINAMO 1948 SA
ACS PETROLUL 52 – U CRAIOVA 1948 SA
CS HUNEDOARA – FC FCSB SA
ACS CAMPIONII FOTBAL CLUB ARGEȘ -AFC BOTOȘANI
ACSO FILIAȘI – AFC UTA ARAD
AFC UNIREA 04 SLOBOZIA -POLITEHNICA TIMIȘOARA
CS CONCORDIA CHIAJNA – CS GAZ METAN MEDIAȘ
AS FC BUZĂU – A CSFC ACADEMICA CLINCENI
FARUL CONSTANȚA – ACS SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE
ACS ȘOMUZ FĂLTICENI – SC FC VOLUNTARI SA
CS MIOVENI – FC RAPID 1923
ACS CAO 1910 – AFC HER-MANNSTADT
Jocurile din cadrul șaisprezecimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 22 septembrie cu începere de la ora 16:30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit și comunicat ulterior pe site-ul FRF.
Din sezonul 2020-2021 al fazei naționale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regula de vârstă și regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. Astfel, în partidele în care se întâlnesc formații de Liga 2 cu formații de Liga 3, în ceea ce privește regulile de vârstă ale tinerilor jucători, se vor aplica reglementările de la Liga 3.
Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonașele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei șais-prezecimilor de finală se anulează.
Incepând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancționat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.
In cazul în care un jucător va acumula două cartonașe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi și 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. In cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaș galben în cele 2 meciuri mai sus menționate, acesta va fi anulat, urmând să fie ținută o evidență nouă începând cu faza sferturilor de finală.
Executarea suspendării pentru cartonașele roșii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiției se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiție. ĩn caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. In cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.
Partidele se vor desfășura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, „Organizarea și programarea Cupei României”. ĩn caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
ĩn conformitate cu principiile de desfășurare ale competițiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA, REMIZĂ CU FC BRAȘOV ÎNTR-UN AMICAL ÎNAINTE DE RELUAREA CAMPIONATULUI

FC Brașov și Chindia Târgoviște au profitat de pauza din campionat generată de meciurile echipelor naționale și s-au întâlnit astăzi, într-un amical de 120 de minute disputat pe stadionul Metrom din Brașov. Cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0).Iulian Roșu (24) a deschis scorul pentru divizionara secundă […]