Certificatele verzi „îngroapă” marii consumatori de energie

stalpiPrintre nemulţumirile sindicaliştilor de la COS Târgovişte, care protestează, astăzi, în Piaţa Tricolorului, se numără şi menţinerea aşa numitelor „certificate verzi” în facturile de energie electrică. Liderul Sindicatului Metalurgistul, Gabriel Banu, este de părere că aceste costuri suplimentare la electricitate şi scumpirea gazelor naturale constituie o bună motivaţie pentru patronatele din metalurgie pentru a restrânge activitatea de producţie.
Constantin Banu susţine că este o abordare greşită, că nu este corect ca marii consumatori de energie să suporte costurile investiţiilor pentru producerea energiei din surse regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Atribuţii mai clare pentru Camerele agricole

Prin Ordonanţă de Urgenţă, guvernul a modificat şi completat Legea 283/2010 privind Camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, asigurând cadrul necesar organizării şi desfăşurării alegerilor pentru colegiile Camerelor agricole şi construirea acestora la nivel judeţean. Au fost stabilite şi atribuţiile, acestea urmând să aibă statut de […]