Published On: joi, oct. 5th, 2017

Cererea de finanţare pentru asigurarea de rechizite şcolare şi ghiozdane prin programul POAD a fost aprobată

nichiduta.ro

Cererea de finanţare depusa de Ministerul Educaţiei Naţionale, la începutul lunii septembrie, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020 a fost aprobata. Decizia permite, începând cu acest an şcolar, achiziţionarea de rechizite pentru preşcolari, respectiv suplimentarea cu ghiozdane a pachetelor de rechizite ce se acorda elevilor din ciclul primar şi gimnazial.
Mai exact, sunt asigurate fondurile necesare finanţării achiziţiei a 308.611 ghiozdane pentru elevii din clasele II-VIII (elevii din clasele pregătitoare şi I primesc ghiozdane prin programul naţional), precum şi rechizite şcolare pentru un numar estimat de 51.539 de preşcolari. Valoarea estimată de achiziţie este de 40 lei/elev/an şcolar.
Cererea de finanţare este complementară programului naţional derulat de Guvernul României în conformitate cu prevederile Legii 126/2002 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare şi Legii nr. 248 din 28 octombrie 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.
Obiectivul urmărit este ca prin majorarea bugetului alocat iniţial (11.118.363 lei), fiecare copil din grupul ţintă să primească în anul şcolar 2017-2018 atât rechizite şcolare, cât şi ghiozdan.
Grupul ţintă eligibil este reprezentat de copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial, cursuri de zi, aflaţi în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.
Suma totală din POAD 2014-2020 destinată Ministerului Educaţiei naţionale pentru finanţarea a diverse programe cu impact social este de 27.000.000 euro, ceea ce presupune un buget mediu anual de 6.750.000 euro pe durata întregului exerciţiu financiar, cu posibilitatea redistribuirii sumelor în funcţie de necesităţi.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro