CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ŞI PROXENETISM

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București -Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-S.C., au efectuat 44 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov, Dâmbovița, Iași și Constanța, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de constituire/ aderare la un grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.
În cauză, se efectuează cercetări cu privire la 14 persoane bănuite de consti-tuire/aderare la un grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.
Din cercetări a reieșit că 14 persoane, membre ale unui grup infracțional organizat, ar fi recrutat, transportat și găzduit (în România și în străinătate – Germania, Anglia, Scoția, Danemarca, Țările de
Jos, Austria și Elveția), în scopul obligării la practicarea prostituției, peste 40 de tinere.
Victimele identificate, cu situație materială precară, lipsite de educație sau provenind din familii dezorganizate, persoane predispuse victimizării, ar fi fost recrutate din România prin metoda „loverboy”, transportate, găzduite i, ulterior, determinate prin amenințării violențe să practice prostituția în diferite imobile din București, precum `i în cluburi sau bordeluri din țările vestice, în folosul material al membrilor grupului infracțional organizat.
Profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimelor, persoanele bănuite ar fi exploatat sexual tinerele, fără a ține cont de deteriorarea continuă a stării de sănătate a acestora, ajungându-se la o stare de aservire totală față de traficanți, iar, pentru a supraveghea mai ușor activitatea de exploatare, au luat măsura cazării acestora la locuințele persoanelor bănuite.
Pentru conturarea probatoriului, au fost solicitate 3 ordine europene de anchetă autorităților germane, efectuân-du-se, totodată, un schimb permanent de informații de interes polițienesc, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, cu structurilor de aplicare
a legii din Germania și Țările de Jos (Olanda).
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite mijloace materiale de probă și au fost ridicați 38.920 de euro, 160 UKP, 56.104 lei, susceptbili a proveni din activități ilicite, în numerar.
De asemenea, au fost ridicate 13 autoturisme de lux, 81 de telefoane mobile, 76 de laptopuri noi, 6 spații de memorie (carduri, stick), 3 tablete, înscrisuri bancare și contracte de vân-zare-cumpărare a unor bunuri imobile, urmând a fi indisponibilizate și sumele deținute în conturile bancare.
Au fost citate sau aduse cu mandat, în vederea audierii, 51 de persoane.
Procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, a 13 persoane bănuite de constituire/aderare la un grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.
Cele 13 persoane urmează a fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
Activitățile s-au realizat cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
La acțiune, au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Cercetările sunt continuate, pentru documentarea activității infracționale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Incendiu într-o gospodărie din satul Viișoara, comuna Ulmi

Un incendiu violent a izbucnit într-o gospodărie. Focul a mistuit casa și garajul în care se afla un autoturism. Proprietarul a avut nevoie de îngrijiri medicale, suferind un atac de panică.La fața locului au intervenit pompierii cu trei echipaje.Cauza incendiului este în curs de stabilire.Sfaturi despre cum putem să prevenim […]