Published On: mie, mai 22nd, 2019

Cercetaţi pentru săvârşirea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

nichiduta.ro

Poliţiştii de la rutieră au întocmit dosare penale pe numele a patru bărbaţi bănuiţi de comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
Trei dintre aceştia au fost depistaţi în timp ce conduceau autoturisme, deşi nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, unul dintre aceştia se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste limita de 0,40 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Totodată, un bărbat este cercetat pentru încredinţarea autovehiculului unui tânăr care nu deţinea permis de conducere, pentru a-l conduce pe drumurile publice.
Neadaptarea vitezei la conditiile de drum reprezinta una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!
Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!
Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro