Cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciuni prin metoda „accidentul”

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Târgovişte în colaborare cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa au organizat şi surprins în flagrant doi bărbaţi, imediat după comiterea unei infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”. În cursul acestei zile, bărbaţii, ambii din judeţul Prahova, ar fi înşelat, prin metoda „accidentul”, cu 20.000 de lei o femeie, în vârstă de 80 de ani, din Târgovişte. Bănuiţii au fost depistaţi imediat după comiterea faptei deţinând asupra lor banii înmânaţi de partea vătămată. In cauză cei doi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa pentru a fi audiaţi, urmând a se dispune măsurile legale care se impun.Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.În sarcina celor doi sunt reţinute şi probate alte 4 fapte comise în ultima perioadă în judeţul Dâmboviţa.
Pentru prevenirea unor asemenea situaţii, poliţiştii le recomandă cetăţenilor:
– Manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi nu daţi curs solicitării de a trimite bani persoanelor necunoscute, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.
– Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier – cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau de parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau apelaţi chiar persoana în cauză pe numărul cunoscut de dumneavoastră. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.
– Reamintim că, în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.
– De asemenea, atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
– Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi totuşi, nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţii acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin. Nu mergeţi la aceste întâlniri singuri!
– Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
– In cazul în care sunteţi martorul sau victima unei astfel de infracţiuni, reţineţi cât mai multe detalii despre răufăcători şi apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preşedintele interimar al PSD Dâmboviţa, ministrul Rovana Plumb a ţinut prima şedinţa BPJ

Vineri seară, preşedintele interimar al PSD Dâmboviţa, ministrul Rovana Plumb a făcut prima declaraţie politică la sediu, alături de domnia sa fiind majoritatea membrilor BPJ al PSD Dâmboviţa. Mesajul a fost unul foarte clar şi tranşant, spunând că Organizaţia PSD Dâmboviţa rămâne unită, merge înainte, la fel de puternică. Cel […]