Centura Găeștiului a primit aviz favorabil de la CNAIR, o investiție inițiată de CJ Dâmbovița

CJ Dâmbovița anunță că Centura Găeștiului a primit aviz favorabil de la CNAIR, privind studiul de prefezabilitate ce răspunde tuturor exigențelor tehnice și economice. Investiția este inițiată de Consiliul Județean Dâmbovița și are ca scop rezolvarea problemelor de trafic, care reprezintă un calvar pentru locuitorii orașului Găești, centura urmând să completeze un alt sector de drum de ocolire al orașului Găești, în cadrul Drumului Expres Valahia – Autostrada A1 – Găești -Târgoviște – Ploiești: „Bifăm încă o bornă importantă pentru dezvoltarea județului Dâmbovița. Centura orașului Găești a primit, astăzi, avizul favorabil din partea Comisiei Tehnice a Companiei Naționale de Administrare a Infrastucturii Rutiere. Așa cum am promis, am reușit ca, în mai puțin de două luni, alături de colegii din Consiliul Județean Dâm-bovița, să prezentăm un studiu de prefezabilitate care să răspundă tuturor exigențelor tehnice și economice.
Zilnic, sute de camioane trec prin centrul orașului Găești.
Orașul este poluat, siguranța oamenilor este pusă în pericol, transportatorii pierd bani și timp. Reușita de astăzi urmează să rezolve toate aceste probleme!
Foarte important este și faptul că proiectul, „Drumuri de legătură ale drumurilor naționale DN71 și DN7 la Drum Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploiești, pentru creșterea accesibilității în zonele urbane ale Municipiului Târgoviște și orașului Găești” – Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești, leagă viitoarea centură a orașului de drumul Expres Valahia. Astfel, miile de mașini care vin de pe rutele București – Pitești, Ghimpați -Petrești – Găești, dar și din comunele Mogoșani, Mătăsaru, Costeștii din Vale, nu vor mai intra în Găești. Studiul de prefezabilitate propus de noi prevede un traseu care înconjoară, în totalitate, orașul Găești, dar care, în același timp, asigură accesul în și dinspre oraș. – Un traseu de cca. 4,5 km;

  • Categorie tehnică III;
  • O bandă pe sens cu lățimea de 3,50 m; 3 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere;
  • O intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7;
  • O intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ401A și C.F. București-Pitești-Craiova;
  • O intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN61.
  • Costul total al investiției este de 89.917.037,74 lei.
  • Încă din prima zi de mandat, mi-am asumat îmbunătățirea infrastructurii rutiere dâmbovițene. Studiile de prefezabilitate pentru Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște și centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni au fost deja aprobate, iar astăzi suntem în fața planurilor care vor debloca orașul Găești. Ne ținem de promisiuni!”, a afirmat președintele CJ, Corneliu Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"TRĂIRI COLORATE" expoziție semnată Barbara - Brigita POPA

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, invită publicul la expoziția de artă „TRĂIRI COLORATE”, a artistei Barbara – Brigita POPA, deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște.Tânăra artistă târgovișteancă, din prima generație de absolvenți ai Liceului de Arte din Târgoviște – actualul Liceu „Bălașa Doamna” -vine […]