Centru social integrat pentru persoane vârstnice, construit cu fonduri europene

In ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal Târgovişte a fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind nota conceptuală şi tema de proiectare pentru obiectivul de investiţii „Amenajare Centru social integrat pentru persoane vârstnice şi cantină de ajutor social”. Proiectul a fost iniţiat ca urmare a creşterii numărului persoanelor singure în vârstă, aflate în situaţii de risc şi va fi realizat cu fonduri europene.
Se propune practic reabilitarea, recompartimentarea şi dotarea unei clădiri nefinalizate, situată pe Strada Petru Cercel, imobil aflat în proprietatea municipalităţii. Prin această investiţie vor putea fi asigurate servicii de specialitate pentru 28 de persoane vârstnice singure, 550 de persoane asistate pentru hrană caldă şi 200 de persoane beneficiare de pachete alimentare săptămânale. Finanţarea investiţiei va fi asigurată prin GAL Târgoviştea Egalităţii de Şanse, Programul Operaţional Capital Uman 2014-02020 şi Programul Operaţional Regional 2014- 2020.
Pentru cheltuieli de proiectare şi expertiza tehnică au fost estimate cheltuieli de 140000 de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În medie, două treimi din cheltuielile unei gospodării se duc pe consum

Un studiu statistic realizat anul acesta pe un eşantion reprezentativ, scoate în evidenţă faptul că principala destinaţie a cheltuielilor gospodăriilor, respectiv consumul, reprezintă în medie 71% din cheltuielile totale. La nivel naţional, acestea au reprezentat 2039 lei lunar pe o gospodărie, din care cele băneşti pentru cumpărarea de produse alimentare […]