Cele trei mutaţii ale coronavirusului, reprezintă un risc extrem de ridicat pentru toată EUROPA, inclusiv România

Centrul European al Bolilor spune că nu este momentul relaxării, cele trei mutaţii ale coronavirusului, reprezintă un risc extrem de ridicat pentru EUROPA. Avertismentul vine după ce infectările cresc alarmant în mai multe ţări europene, în paralel cu începerea campaniei de vaccinare
Este vorba despre noua tulpină de coronavirus identificată prima oară, în septembrie 2020, în Marea Britanie, altă mutaţie depistată prima oară în Africa de Sud, în octombrie 2020 şi tulpina din Brazilia şi Japonia, descoperită pe 10 ianuarie acest an”Pe baza noilor informaţii, riscul asociat cu pătrunderea şi răspândirea în comunitate a variantelor (de coronavirus) problematice a crescut la ridicat/foarte ridicat”, faţă de nivelul „ridicat” din evaluarea riscurilor epidemice întocmită în decembrie, notează ECDC într-un raport de actualizare a acestei evaluări.
„Mesajul esenţial este de pregătire a unei sporiri rapide a rigorii măsurilor (antiepidemice) în săptămânile următoare pentru a proteja capacităţile sanitare, precum şi de accelerare a campaniilor de vaccinare”, le transmite ECDC guvernelor europene.
La fel ca Organizaţia Mondială a
Sănătăţii (OMS), ECDC
îndeamnă în plus aceste guverne să intensifice testarea şi mai ales activitatea de secvenţiere pentru a identifica noile mutaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

OFICIAL: Numărul de elevi dintr-o clasă de liceu se va reduce

Ministrul Educaţiei a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu, în învăţământul liceal cu frecvenţă – zi, se va reduce: de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocaţională – profil sportiv, teologic, […]