Published On: joi, dec. 21st, 2017

CEI MAI BUNI MARCATORI AI LIGII SECUNDE Sezonul 2017-2018 din Liga 2 Casa Pariurilor a intrat în vacanţa de iarnă după disputarea celei de-a doua runde a returului, încheiată duminica trecută, la Târgovişte, cu meciul dintre Chindia şi Pandurii, scor 1-0

nichiduta.ro

După ce a fost lider în 14 din ultimele 15 runde, campioana turului AFC Hermannstadt a terminat anul 2017 doar pe locul secund, cedând şefia principalei rivale, Dunărea Călăraşi, echipă cu care se va duela chiar în prima etapă din 2018, la Călăraşi. Sibienii au părăsit fotoliul de lider după ce au remizat alb, pe propriul teren, cu CS Afumaţi, în timp ce Dunărea s-a impus cu 3-1 la Mioveni, după ce a fost condusă la pauză cu 1-0.
Podiumul este completat de Chindia Târgovişte, gruparea antrenată de Nicolae Croitoru având cu şase puncte mai puţin decât ocupanta locului secund şi cu şapte în minus faţă de lider. Cu victoria de duminică, dâm-boviţenii s-au distanţat la patru puncte de CS Afumaţi şi la şase de ASU Poli, locul trei din clasament urmând a asigura, la final de campionat, participarea la barajul pentru promovarea în Liga I.
Egalitate la goluri, diferenţiere la penalty-uri Golgeterii campionatului după cele 21 de etape scurse din actuala ediţie a Liga 2 Casa Pariurilor sunt trei jucători cu acelaşi număr de reuşite, câte 14 de fiecare. Coincidenţa face ca aceştia să fie cei mai buni marcatori ai singurelor echipe care au ocupat fotoliul de lider în actualul sezon, Ripensia, AFC Hermannstadt şi Dunărea. Mai mult, după departajarea pe baza numărului mai mic de goluri înscrise din penalty, ordinea rezultată este cea în care echipele lor au ocupat cronologic primul loc în Liga 2 Casa Pariurilor.
Astfel, lider în clasamentul golgeterilor este senegalezul Mediop Ndiaye, autor a 14 goluri din acţiune, atacantul Ripensiei având avantajul de a fi marcat jumătate din ele în runda inaugurală, atunci când timişorenii au învins cu 160 pe Foresta. Locul secund i-a revenit lui Bogdan Rusu, ajuns în această vară la AFC Hermannstadt, echipă pentru care a marcat de două ori de la punctul cu var. Podiumul este completat de Valentin Alexandru, de la Dunărea, liderul din clasamentul neoficial al executanţilor de lovituri de la 11 metri, cu şapte reuşite la acest capitol.
Olimpia, încă patru puncte în minus
Clasamentul final al primelor 21 de etape a suferit o nouă modificare miercuri, atunci când Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a sancţionat gruparea Olimpia Satu Mare cu încă două depunctări a câte două puncte fiecare. Astfel, clubul sătmărean a fost sancţionat în dosarele cu foştii jucători Iulian Daniel Anca-Trip şi Bogdan Florin Faur, ajungând acum la un total de 12 puncte scăzute din totalul celor obţinute pe teren, astfel că acum au mai rămas cu doar 11 în clasament.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro