Cei condamnaţi pentru corupţie nu vor mai primii pensii speciale ?

După cum se ştie, majoritatea membrilor PSD, moştenitorii mentalităţii PCR-ului, a reuşit performanţa de a dezbina societatea română prin faptul că au inventat pensiile speciale. Desigur, să nu se înţeleagă că membrii PSD ar fi, doar în virtutea calităţii de pese-dişti, posesori, când le vine vremea, dacă trec de 50 de ani, de pensii speciale. Acum, dacă facem o scurtă digresiune, după cum a reieşit din experienţa istorică a omenirii, prostia este nemuritoare şi, dacă luăm în calcul că majoritatea pesediştilor, chiar şi cei bine îmbrăcaţi şi hrăniţi, au un nivel de inteligenţă sub cel al meduzelor, s-ar putea să fie la fel de longevivi ca şi… prostia, mai ales că aceasta se moşteneşte din generaţie în generaţie. Acest ultim aspect poate fi şi el probat, pornindu-se tot de la experienţa istorică a popoarelor, mai ales cele din spaţiul balcanic special genetic, aflat între Polonia, la nord, Ucraina, la est, Ungaria şi fosta Iugoslavie, la vest şi Grecia, la sud. Moştenirea prostiei, din generaţie în generaţie, s-a văzut, ca efect social şi intelectual, la români şi bulgari, deşi, de la începutul secolului al XXI-lea, bulgarii au început să se distanţeze calitativ, de vecinii lor de la nord de Dunăre.
Oricum, deşi românii, popor eminamente de ofti-coşo şi mari consumatori de… îngrăşăminte naturale, aveau suficiente motive de dezbinare eternă, s-a mai adăugat unul: pensia specială.
Revenind la realitatea proteică, conform site-ului „Monitorul Justiţiei”, pensia specială va fi interzisă celor ce au fost condamnaţi pentru corupţie. Parlamentarii au votat, în ultima zi a lunii iunie, un proiect de lege care prevede ca orice beneficiar de pensie specială să îşi piardă acest drept dacă e condamnat pentru fapte de corupţie. În prezent, sancţiunea s-ar aplica doar parlamentarilor, magistraţilor şi aleşilor locali, însă aceasta va fi extinsă şi pentru grefieri, militari, poliţişti, judecători ai Curţii Constituţionale (CCR) sau diplomaţi. Potrivit propunerii legislative care a primit, marţi, votul decisiv al deputaţilor, dreptul la pensia specială se va pierde ca urmare a unei condamnări definitive pentru o faptă de corupţie, indiferent câţi ani ar fi trecut de la momentul când s-a ispăşit pedeapsa. Concret, e vorba de infracţiunile de luareşi dare de mită şi trafic de influenţă. Condiţia esenţială e ca fapta să fi fost comisă în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu.
Concret, vizate de noile măsuri sunt următoarele categorii de beneficiari de pensii speciale:
” grefierii;

” militarii şi poliţiştii;
” funcţionarii publici parlamentari;
” diplomaţii şi personalul consular;
” judecătorii Curţii Constituţionale;
” personalul profesionist din aviaţia civilă;
” membrii Curţii de Conturi.
„Prin adoptarea acestei iniţiative legislative nu va mai exista o inechitate între beneficiarii pensiilor de serviciu sau aşa-numitele pensii speciale pentru diferitele categorii profesionale; condiţiile de acordare a acestor pensii de serviciu trebuie să fie la fel”, scrie în nota de fundamentare care a însoţit proiectul de lege în Parlament.
Pentru a intra în vigoare, propunerea legislativă mai are nevoie de semnătura preşedintelui Klaus Iohannis şi publicarea în Monitorul Oficial.
Trebuie totuşi, pe final, să punem o întrebare mai mult retorică: aţi mai auzit ceva despre această iniţiativă legislativă, de pe 30 iunie şi până azi? Se pare că unele iniţiative au soarta prafului de pe tobă. Oricum, trăiască românii ! Şi cei care votează şi cei care nu votează. Şi cei care ştiu de ce trăiesc şi cei care habar n-au pe ce lume trăiesc. Trebuie să recunoaştem: este o calitate mentală rară, ce i-a ajutat să supravieţuiască tuturor valurilor de invadatori, din Evul Mediu timpuriu până în secolul al XX-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

bookbox Artistul între trecut şi viitor Mihai Nistor, Artistul şi mii de feţe, expoziţie retrospectivă, Centrul Cultural Pucioasa, (26 iunie - 20 iulie, 2020)

Artiştii sunt continuatori versaţi ai memoriei, sunt personajele care, prin prezenţa lor pe scena lumii, autentifică situaţii în care s-a întâmplat cevacu realitatea, cu felurile ei de a fi şi cu modurile ei de a se manifesta, de a se lăsa văzută şi înţeleasă. Cu fiecare imagine salvată, cu fiecare […]