Published On: mar, iul. 16th, 2013

Cei care nu au luat bacalaureatul în această vară, vor primi ajutor de şomaj

nichiduta.ro

eleviO veste bună vine din partea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Conform acestuia, tinerii care au picat examenul de Maturitate pot primi ajutor de şomaj. Pentru a beneficia de aceaşti bani, absolvenţii trebuie să se înregistreze la agenţia de ocupare din judeţul în care locuiesc în termen de 60 de zile. Valoarea acestui ajutor este de 250 de lei, care reprezintă 50% în indicatorul de referinţă. În plus, tinerii vor avea acces la servicii de mediere şi consiliere.
Totodată, angajatorii care oferă un loc de muncă absolvenţilor pot primi subvenţii. Acestea se pot acorda pentru 12 sau 18 luni, valoarea lor fiind influenţată de nivelul de pregătire al absolventului: 500 de lei pe lună pentru nivel de şcoală primară sau gimnazială, 600 de lei pentru absolvenţi de liceu sau postliceală şi 700 de lei pe lună pentru cei care au terminat o formă de învăţământ universitar. În plus, legea permite acordarea unor prime de încadrare absolvenţilor care reuşesc să îşi găsească un loc de muncă.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro