Published On: lun, sept. 25th, 2017

CECCAR DAMBOVIŢA A SĂRBĂTORIT ZIUA NAŢIONALĂ A CONTABILULUI ROMAN!

nichiduta.ro

Ziua de 21 septembrie este sărbătorită în fiecare an de către toţi profesioniştii contabili din România, fiind cunoscută drept Ziua Naţională a Contabilului Român. Potrivit informaţiilor publicate de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), pentru marcarea zilei contabilului român a fost aleasă ziua de 21 septembrie pentru că aceasta sugerează echilibru, în această zi fiind echinocţiul, când ziua este egală cu noaptea.
Mai mult, 21 septembrie este şi începutul zodiei Balanţei, balanţa având şi ea o semnificaţie importantă pentru contabili. Mai exact, CECCAR precizează că simbolul profesiei contabile este conţul, instrument care se reprezintă de cele mai multe ori sub forma unui T sau a unei balanţe.
Filiala Dâmboviţa a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a marcat joi, 21 septembrie, printr-o manifestare specială, Ziua Naţională a Contabilului Român. Anul acesta, manifestarea a fost dedicată profesiei contabile în prezent şi viitor, în contextul noilor reglementări, dar şi al economiei globale şi digitale. Oficiile de gazdă au fost făcute de către preşedintele CECCAR Dâmboviţa, expert contabil Gabriela Anghel.
S-a ţinut şi un moment de reculegere pentru doi experţi contabili trecuţi în nefiinţă.
Nu au lipsit mesajele din partea invitaţilor: senatorul Adrian Ţuţuianu, deputatul Oana Vlăducă, Silviana Marin,direc-torul executiv al Direcţiei Economice din cadrul CJ Dâmboviţa, viceprimarul municipiului Târgovişte, Monica Ilie, reprezentantul Finanţelor Publice Dâmboviţa, Mihaela Ionescu, Rodica Vlaicu, preşedinte al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat.
Preşedintele CECCAR Dâmboviţa, expert contabil Gabriela Anghel a primit o diplomă de excelenţă din partea doamnei Rodica Vlaicu, preşedinte al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat.
Şi vicepreşedintele Tribunalului Dâmboviţa, Narcis Erculescu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a Contabilului Român.
Aşa cum stă bine la un astfel de eveniment, Ziua Naţională a Contabilului Român a fost marcată de Filiala Dâmboviţa a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România prin topul local al celor mai bune societăţi membere ale filialei şi prin ceremonia de acordare a unor distincţii de merit.
Premierea a fost făcută de către doamna Doina Leuştean, directorul executiv al Filialei Dâmboviţa a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro