Published On: joi, mart. 27th, 2014

Cazanul cu smoala

nichiduta.ro

steauaLumea fotbalului profesionist este de multe ori plină de surprize nu numai în ceea ce priveşte răsturanrea de situaţii care dau peste cap şi cele mai lucide pronosticuri. De asemenea, surprizele sunt oferite pe neaşteptate şi de declaraţiile publice. Astfel, ieri, Laurenţiu Reghecampf a declarat că le-a depăşit cu mult pe toate contracanditatele sale din Liga întâi, iar situaţia este de aşa natură încât nu mai poate da înapoi, trebuind cu orice preţ să ajungă în finala Cupei României. După cum a menţionat Reghecampf, pentru clubul Steaua, anul acesta, s-a ivit acea rară ocazie de a câştiga atât campionatul, cât şi Cupa României. Reghecampf este optimist deoarece echipa sa este la 8 puncte diferenţă de a doua clasată. Reghecampf consideră că Steaua are, în prezent, potenţialul necesar de a da o replică tăioasă eternei sale rivale, Dinamo. Antrenorul Stelei îşi doreşte foarte mult să obţină o victorie în confruntarea cu Dinamo, mai ales după insuccesul obţinut în prima manşă a campionatului. în ceea ce îi priveşte pe jucătorii echipei Steaua, Reghecampf a precizat că aceştia nu trebuie să aibă o motivaţie specială pentru a câştiga un anumit meci din campionat, deoarece, pentru a obţine dubla victorie, de campion naţional şi de câştigător al Cupei Româiei, fiecare meci trebuie privit ca fiind în sine un meci important. Reghecampf a mai menţionat că, din punct de vedere financiar, jucătorii Stelei nu au de ce să se plângă, deoarece sunt cu salariile la zi. în plus, în cazul în care se vor califica în finala Cupei României, jucătorii Stelei vor primi un bonus financiar special. în ceea ce priveşte cealaltă semifinală a Cupei României, Reghecampf nu are nicio preferinţă pentru niciuna din cele două echipe.
Celălalt evenimet care a zguduit lumea fotbalului profesionist este şi el marcat de unele evenimente ce privesc, de data aceasta, viaţa personală a unor investitori implicaţi în fenomenul fotbalistic naţional. Tot ieri, Comisia pentru Stabilirea Regimului de Detenţie de la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa a decis că fraţii Victor şi Giovani Becali, inclusiv Cristian Borcea, vor executa pedeapsa ce a revenit fiecăruia în parte, în regim de detenţie închis. Aceasta înseamnă că cei trei vor fi mutaţi din Penitenciarul Poarta Albă. La Poarta Albă pedepsele puteau fi executate în regim deschis şi semideschis. Potrivit Legii 254/2013, executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate în regim închis se aplică doar persoanelor condamnate la pedepse mai mari de 3 ani, dar care nu execută o pedeapsă ce depăşeşte 13 ani de puşcărie. Contestaţiile fraţilor Becali şi a lui Cristian Borcea, referitor la regimul de executare a pedepsei, au fost înregistrate în data de 12 martie, anul acesta, şi vor fi supuse examinării, respectiv judecării, mâine, 28 martie.
Un ultim aspect referitor la lumea atât de agitată a fotbalului profesionist: avocatul Victor Petrişor a declarat că Gigi Becali ar fi putut scăpa cu o pedeapsă mai uşoară dacă ar fi fost mai bine sfătuit de către avocaţii la ale căror servicii a făcut apel. De asemenea, Petrişor este de părere că pedeapsa lui Gigi Becali ar fi fot mult mai uşoară dacă s-ar fi recunoscut vina ce îi revenea în dosarul Valiza. Dacă îşi recunoştea vina, era foarte posibil ca Becali să fi avut soarta pe care a avut-o atât Teia Sponte, cât şi Victor Piţurcă. Deoarece ultimii doi şi-au recunoscut vina, instanţa de judecată a dictat pedeapsă cu suspendare. Deoarece Becali s-a încăpăţânat să nu recunoască că este vinovat, instanţa a considerat că acţiunea sa poate fi încadrată la dare de mită. Revenind, dacă Becali se recunoştea vinovat, era foarte posibil ca pedeapsa sa să fi fost mult mai mică şi, până la urmă, să fi fost chiar eliberat condiţionat.
După cum se constată, lumea fotbalului profesionist este o lume foarte agitată, atât din cauza orgoliilor care uneori sunt de nestăpânit, cât şi din cauza intereselor economice, mai ales pe fundalul unei crize economice ale cărei efecte se fac şi acum resimţite, creându-se, astfel, un cadru de viaţă financiară extrem de instabil şi periculos prin consecinţele sale.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro