Cătălin Tanase candidează, din nou, la o funcție în cadrul FRF

Mihai ROŞOIU

Comisia de Validare a Candidaturilor pentru funcțiile eligibile în Adunarea Generală ordinară de Alegeri a Federației Române de Baschet din data 03.08.2021 s-a întrunit astăzi și a validat 27 dintre cele 28 de candidaturi înregistrate la Secretariatul Tehnic de Alegeri în termul legal, până la data de 15.08.2021. Mai jos vă prezentăm Procesul Verbal al Comisiei de Validare a Candidaturilor:
„Încheiat astăzi, 23.07.2021, ora 13:00, în București, B-dul Basarabia nr. 39, sector 2, în sediul FR Baschet, cu ocazia ședinței Comisiei de Validare a Candidaturilor pentru funcțiile eligibile ale Federației Române de Baschet, în conformitate cu Statutul acesteia, care urmează a fi propuse Adunării Generale ordinare de Alegeri din data de 03.08.2021. Conform deciziei Consiliului Director al Federației Române de Baschet, din data de 28.06.2021, Comisia de Validare a Candidaturilor este compusă din Viorel Constantinescu, Paul Mincu și Tiberiu Rist.
Comisia astfel constituită s-a întrunit legal și a analizat regularitatea și legalitatea propunerilor venite din partea structurilor sportive afliate la FRB, cât și a candidaturilor individuale, pentru funcțiile eligibile din cadrul FRB, constatând următoarele:

 • La Secretariatul Tehnic al Alegerilor au fost înregistrate, în termenul legal, până la data de 15.07.2021, ora 23:59, un număr de 28 de propuneri și candidaturi individuale.
 • Pentru funcția de Președinte al

Federației Române de Baschet au fost înregistrate în termen legal un număr de 4 propuneri de candidaturi. Se constată faptul că dosarele sunt complete iar cei 4 candidați sunt eligibili pentru funcția de președinte la Adunarea Generală ordinară de Alegeri din data de 03.08.2021. Candidații sunt următorii, în ordinea alfabetică: Ștefan Cristian SĂNDULACHE (dosar complet – propuneri trimise de CS Admar București și CS Crișul Oradea); Virgil STĂNESCU (dosar complet – propunere trimisș de ABC Laguna București); Carmen Emilia TOCALĂ (dosar complet – propunere trimisă de CS Sportul Studențesc București); Adrian Cristian Mircea VOINESCU (dosar complet -propunere trimisă de CSM Oradea).

 • Pentru funcțiile de Vicepreședinte al Federației Române de Baschet au fost înregistrate în termenul legal un număr de 2 propuneri de candidaturi. Se constată faptul că dosarele sunt complete iar cei 2 candidați sunt eligibili pentru funcția de președinte la Adunarea Generală ordinară de Alegeri din data de 03.08.2021. Candidații sunt următorii, în ordinea alfabetică: Alina MOANȚ Ă (dosar complet – propunere trimisă de ACS ICED București); Mircea CRISTES-CU (dosar complet – candidatură individuală).
 • Pentru calitatea de membru al Consiliului Director al Federației Române de Baschet au fost înregistrate în termenul legal următoarele propuneri și candidaturi individuale:
 • reprezentanți ai cluburilor cu activitate la nivel de seniori: 7 propuneri
 • reprezentanți ai cluburilor cu activitate exclusivă la nivel de juniori: 9 propuneri
 • reprezentanți din afara structurilor afiliate la FRB: 5 propuneri și candidaturi individuale
 • Se constată faptul că toate dosarele pentru candidați – reprezentanți ai cluburilor cu activitate la nivel de seniori sunt complete iar cei 7 candidați sunt eligibili pentru funcția de membru al Consiliului Director (reprezentant seniori) la Adunarea Generală ordinară de Alegeri din data de 03.08.2021. Candidații sunt următorii, în ordinea alfabetică: BARBU Dragoș; CALANCEA Dan; FLOCA Horațiu; PRICOP Adriana; RUSZ Istvan; TĂNASE Cătălin; SERE Șerban.
 • Se constată faptul că dosarele pentru candidați – reprezentanți ai cluburilor cu activitatea exclusivă de juniori sunt complete iar cei 9 candidați sunt eligibili pentru funcția de membru al Consiliului Director (reprezentant juniori) la

Adunarea Generală ordinară de Alegeri din data de 03.08.2021. Candidații sunt următorii, în ordinea alfabetică: ANDRONESCU Vlad; COVACIU Florin; DAN Dacian; GAVRILĂ Veronica; GHIZD Ă REANU Vlad; KOSTELNIK Emil; MIHAI Petruț; NINI Florin; STOCHICI Ovidiu.

 • Se constată că 4 dintre cele 5 dosare pentru candidați – reprezentanți din afara structurilor afiliate FRB sunt complete iar cei 4 candidați sunt eligibili pentru funcția de membru al Consiliului Director (reprezentant din afara structurilor afiliate FRB) la Adunarea Generală ordinară de Alegeri din data de 03.08.2021. Candidații sunt următorii, în ordinea alfabetică: DRAGOȘ Aurora; MARINESCU Marius; MARTIȘ Mircea; NICOARĂ Titus.
  În cazul candidaturii domnului URZEALĂ Ionuț – se constată că acesta nu întrunește criteriile prevăzute în Art. 13.3.7 din Statutul FRB (membrii din afara structurilor afiliate FRB), fapt ce reiese chiar din cererea de candidatură individuală, în care se precizează că dl. Urzeală Ionuț este președintele ACS ISports Ploiești. Structura sportivă ACS ISports Ploiești a fost afiliată la FRB prin decizia Adunării Generale din data de 13.07.2020. În aceste condiții, Comisia constată că domnul URZEALĂ Ionuț nu este eligibil pentru candidatura depusă pentru o poziție de membru în Consiliul Director, reprezentant din afara structurilor afiliate FRB. Au fost avute în vedere dispozițiile Art. 13.4 din Statutul FRB, care prevăd următoarele: „Condițiile prevăzute la art. 13.3.5, 13.3.6 și 13.3.7 (apartenența la categoria de membri pentru care candidează) trebuie îndeplinite la momentul validării candidaturii”. Dat fiind faptul că dl. Urzeală Ionuț deține calitatea de președinte al unei structuri afiliate, acesta nu poate candida ca reprezentat din afara structurilor afiliate FRB.
  Pentru Președinte Comisiei de Cenzori FRB a fost înregistrat în termenul legal un număr de 1 propunere și candidatură individuală. Candidatul este: TOSCU Rodica.
  Urmare a celor prezentate mai sus, Comisia de Validare a Candidaturilor întrunită în data de 23.07.2021 validează 27 dintre dosarele de candidatură pentru Adunarea Generală ordinară de Alegeri din 03.08.2021, cei 27 de candidați fiind eligibili pentru respectivele funcții.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

E OFICIAL. CSM TÂRGOVIȘTE NU S-A ÎNSCRIS ÎN CUPELE EUROPENE

Pe 25 iunie, la Luxembourg, s-a desfășurat tragerea la sorți pentru ediția 2021-2022 a Cupelor Europene inter-cluburi la volei, iar în urne s-au aflat și 7 echipe din România.În Liga Campionilor la volei feminin, din păcate, România nu este reprezentată pentru al doilea sezon consecutiv!În Liga Campionilor la volei masculin, […]