Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa are un nou director general, Crăciun Cornel

Începând cu data de 14.02.2019, a fost numit să exercite mandatul de Preşedinte-Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, dr.jr. Crăciun Cornel -Director Executiv Relaţii Contractuale. Crăciun Cornel îşi desfăşoară activitatea de director executiv Relaţii Contractuale din anul 2001. În intervalul 1999-2001 domnul dr. jr. Crăciun Cornel a desfăşurat activitatea de vicepreşedinte în cAs Dâmboviţa”, se arată într-un comunicat al CJAS Dâmboviţa. În data de 5 februarie 2019, Preşedintele CNAS, însoţit de Corpul de Control al instituţiei şi de Directorul de Resurse Umane, a efectuat o verificare inopinată la sediul CAS Dâmboviţa, în urma căreia a dispus revocarea din funcţia exercitată cu delegaţie a Niculinei Sandu.În cursul verificării s-a constatat că solicitanţii nu aveau acces în sediul CAS Dâmboviţa la orele 15.30, deşi toate casele judeţene au obligaţia, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8.30 – 16.30, iar o zi pe săptămână între orele 8.30 – 18.30.
Totodată, analiza modului de îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave în activitatea de contractare şi decontare a serviciilor medicale, eficienţa scăzută a acţiunilor structurii de control din cadrul CAS precum şi alte deficienţe care afectează, în ultimă instanţă, persoanele asigurate.
Pentru realizarea unui management eficace şi de calitate la nivel local, numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcţia de PDG va fi decisă pe baza planurilor de management ce vor fi depuse la Preşedintele CNAS de angajaţii CAS Dâmboviţa care optează în acest sens şi îndeplinesc condiţiile legale de numire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Înfiinţare Registrul naţional al riscurilor pentru sănătate în relaţie cu factorii de mediu

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea şi funcţionarea Registrului naţional al riscurilor pentru sănătate în relaţie cu factorii de mediu.Registrul naţional al riscurilor pentru sănătate în relaţie cu factorii de mediu ( ReSanMed) reprezintă un sistem informatic, o platformă unică care va […]