Căruţaşii în vizorul poliţiştilor rutieri dâmboviţeni

Date:

carutasIn conformitate cu prevederile legale în vigoare, conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală le este interzis să circule pe drumurile publice de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluo-rescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să fie semnalizat corespunzător. În caz contrar, sunteţi pasibili de amendă cuprinsă între 9 şi 20 puncte. Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Caragiale au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza localităţii Ocniţa s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu vătămarea corporală a două persoane. In urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că un bărbat de 36 de ani, din Ocniţa, în timp ce conducea un vehicul cu tracţiune animală, nesemnalizat corespunzător, s-a angajat în depăşirea unui autoturism staţionat pe marginea părţii carosabile fără să se asigure, intrând în coliziune cu un autovehicul ce se deplasa regulamentar din sens opus. In urma accidentului, căruţaşul şi un pasager din atelajul hipo au fost răniţi, fiind transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Pentru prevenirea implicării atelajelor hipo în accidente rutiere, poliţia aduce în atenţia conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală o serie de reguli:
– Semnalizaţi schimbarea direcţiei de mers cu braţul si asiguraţi-vă că din faţă sau din spate nu circulă vehicule cărora le puteţi pune în pericol siguranţa deplasării.
– De la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, nu circulaţi pe drumurile publice fără să purtaţi îmbrăcăminte cu elemente fluo-rescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate un dispozitiv cu lumină roşie, amplasate pe partea laterală stânga.
– Pe timpul opririi sau staţionării pe acostament ori în afara părţii carosabile, animalele trebuie să fie legate astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic.
– Nu lăsaţi nesupravegheate vehiculul sau animalele şi nu le abandonaţi pe drumurile publice.
– Nu conduceţi vehiculul dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului.
– Nu opriţi şi nu staţionaţi pe partea carosabilă a drumului public.
– Nu transportaţi obiecte care depăşesc în lungime sau în lăţime vehiculul, dacă încărcătura nu este semnalizată ziua cu un steguleţ de culoare roşie, iar noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă cu un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, montat în partea din spate a încărcăturii.
– Nu pătrundeţi pe drumurile modernizate sau pietruite cu roţile vehiculului murdare de noroi.
– Nu transportaţi în vehicule persoane care stau în picioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Stop traficului de persoane! 

Exploatarea sexuală este cea mai întâlnită formă a traficului...

Este  o atenționare meteorologică de COD GALBEN ce vizează intensificări ale vântului

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul...

S-a adoptat un nou Cod Silvic

Noua legislație reglementează lupta digitalizată cu tăierile ilegale de...