Published On: vin, iul. 19th, 2013

Caravana Casper la Târgovişte

nichiduta.ro

DIGITAL CAMERAIeri, la Târgovişte, a poposit Caravan Casper, parte a unei campanii ce îşi doreşte să promoveze sportul, bicicleta tandem şi o atitudinile de nor-malitate cu ajutorul a două echipe de biciclişti care vor traversa ţara.
În cadrul proiectului „Servicii sociale integrate şi formare vocaţională pentru persoane cu d+zabilităţi”, în cel de-al treilea an de proiect se desfăşoară o campanie naţională de sensibilizare în scopul schimbării atitudinii sociale privind persoanele cu dizabilităţi, în special în ceea ce priveşte potenţialul de ocupare.
„Campania este bazată pe experienţa proiectului în ceea ce priveşte sensibilizarea agenţilor economici şi a societăţii în general privind problematica integrării persoanelor cu abilităţi ne-a declarat Darie Croitoriu, reprezentant Asociaţia Pheonix Speranţa Mediaş.
Sloganul campaniei este „Dărâmăm ziduri pentru a construi punţi”, iar scopul este de a promova normalitatea ca atitudine faţă de dizabilitate.
Sunt două echipe de tandem pe bicicletă, alcătuite din Florin Georgescu şi Alexandru Răcănel – prima, şi Arnold Csaba Butu şi Andreea Butu, cea de-a doua.
Florin Georgescu are 38 de ani, este persoană cu deficit senzorial, absolvent al facultăţiiDIGITAL CAMERA de psihopedagogie din Bucureşti, doctor în psihologie, a participat în ultimii trei ani la Marşul bicicliştilor care presupune parcurgerea distanţei Bucureşti – Constanţa. A parcurs 1.200 km în încercarea de a strânge fonduri pentru o persoană care avea nevoie de un transplant renal, pe ruta Bucureşti – Sighetul Marmaţiei, cu destinaţia muzeul Memorialul Durerii, a participat ca invitat al multor asociaţii care promovează cicloturismul, numeroase evenimente având ca punct central mersul pe bicicletă, a parcurs distanţa Bucureşti – Londra (2.000 km) pentru a marca startul Jocurilor Paralimpice.
Florin Georgescu şi Alexandru, prietenul şi coechipierul său, au o asociaţie numită TANDEM şi, în curând, o Asociaţie sportivă Tandem Arena cu care doresc să promoveze sportul şi ca modalitate de integrare în societate a persoanelor cu dizabilităţi. Au, de altfel, un proiect prin care doresc să doneze biciclete tandem liceelor de nevăzători din ţară pentru a pune bazele paraciclis-mului în România. Ei au pornit pe bicicletă din Baia Mare pe 1 iulie şi vor traversa 28 de judeţe ale ţării.
În acelaşi timp, din Mediaş, au pornit pe tandem Butu Arnold Csaba şi fiica lui, Andrea Szabina, care vor traversa cealaltă jumătate de ţară. Butu Arnold Csaba este, de asemenea, un biciclist nevăzător, care a participat la Jocurile Paralimpice de la Beijing, iar în prezent, a început calificările pentru Jocurile Paralimpice din Brazilia”, a mai precizat Darie Croitoriu.
Denumirea caravanei provine de la sistemul de evaluare CASPER, care este un instrument complex de evaluare a persoanelor cu di-zabilităţi din România cu vârsta cuprinsă între 12-60 de ani, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, care cuprinde 35 de teste de evaluare. CASPER este construit în jurul a două componente. Componenta de evaluare psihologică individuală care permite introducerea informaţiilor personale pentru fiecare persoană (date personale, pregătirea şcolară, statutul ocupaţional, numele evaluatorului) şi componenta de evaluare şi selecţie de personal care cuprinde instrumente de descriere şi modificare ale cerinţelor psihologice ale postului de muncă.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro