Căpitanul Nicolae Apostol, comemorat în comuna natală Răzvad

La Biserica Răzvadul de Jos din comuna dâmboviţeană Răzvad a avut loc evenimentul comemorativ în memoria eroului răzvădean, căpitan Nicolae Apostol. S-au marcat cu mare emoţie cei 75 de ani de când căpitan Nicolae Apostol a căzut pe câmpul de luptă, la Cotul Donului, în cel de-al Doilea Război Mondial, pe 22 noiembrie 1942. Comandantul Garnizoanei Târgovişte a primit onorul Gărzii de Onoare în acordurile intonate de fanfară după care a fost intonat imnul României de către o elevă din comuna Răzvad.
Asociaţia Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Dâmboviţa, face toate eforturile pentru a menţine vie memoria ostaşilor căzuţi la datorie. Acest eveniment a fost organizat pentru prima dată şi se doreşte ca acest erou al României, al judeţului Dâmboviţa şi nu în ultimul rând al comunei Răzvad să fie comemorat an de an. Eroul răzvădean, căpitanul Nicolae Apostol a fost pomenit în cadrul unei slujbe oficiată de preoţii din comuna Răzvad chiar la monumentul din curtea Bisericii Răzvadul de Jos. În cadrul acestei manifestări, au susţinut alocuţiuni: fiul căpitanului Apostol Nicolae, dr. Florin Apostol, col. (r) Gheorghe Şerban, preşedintele Filialei „Mihai Viteazul” Dâmboviţa a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea. Au avut loc depuneri de coroane de flori la Monumentul eroului răzvădean, căpitanul Nicolae Apostol. Din program nu au lipsit momentele artistice oferite de elevii Şcolii din Răzvad.
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Dâmboviţa şi Primăria şi Consiliul Local Răzvad. La final Garda de Onoare a defilat. La eveniment au mai participat: reprezentanţi ai structurilor militare, Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa, Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, viceprimarul comunei Răzvad, Ionela Şerban, parlamentarii Corneliu Ştefan, Oana Vlăducă şi Carmen Holban, primari ai localităţilor învecinate şi numeroşi localnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Structura de prevenire a criminalităţii şi poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, alături de elevi

Structura de prevenire a criminalităţii şi poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat acţiuni de informare la liceele „Ion Heliade Rădulescu” şi „Voievodul Mircea” din municipiul Târgovişte, cu privire la deţinerea ilegală de arme şi muniţii şi la activităţile de achiziţionare, deţinere, transport şi folosire de […]