Caniculă și furtuni

Meteorologii au emis luni noi avertizări cod galben și cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi de până la 41 de grade. De asemenea, trei sferturi din țară va fi, de marți și până miercuri dimineață, sub cod galben de ploi și vijelii. Miercuri, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile sudice, centrale și estice, iar temperaturile vor scădea în toată țara.
Conform meteorologilor, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 37 de grade.
Canicula va persista și marți, existând, de asemenea, noi avertizări meteo de caniculă.
Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista în sudul, centrul și estul țării, disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temper-atură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, local în Moldova, vestul Dobrogei și sudul Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 37 de grade.
De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru trei sferturi din țară, până miercuri dimineața.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 august, ora 10:00 – 18 august, ora 10:00, vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60 -80 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.
Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice, centrale și nordice, iar în noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia și nord-vestul Munteniei.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 litri/mp și izolat 50 – 60 litri/mp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgoviște: Din 15 septembrie se depun cereri pentru închirierea locurilor de parcare

Continuă cea mai mare acțiune de marcare a parcărilor de reședință din municipiul Târgoviște, inclusiv în zonele de acoperire ale Planurilor de Dezvoltare Urbană Integrată.Potrivit primarului Cristian Stan, luna aceasta, va fi aprobat și un nou regulament de gestionare a acestora, cu posibilitate de închiriere.„Următoarea etapă constă în depunerea cererilor, […]