Caniculă și disconfort termic accentuat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de caniculă valabilă pentru astăzi, 5 august 2021 în 16 județe, vizat este și județul Dâmbovița. Conform meteorologilor, în ziua de 5 august, în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va accentua și local va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 39 de grade. Județele vizate de primul Cod galben sunt: Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea și București.
Pentru siguranța dumneavoastră, respectați următoarele recomandări: în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată;

  • beți 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe;
  • evitați aglomerația, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00;
  • evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr și alimentele cu conținut sporit de grăsimi;
  • evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte ori curenții sunt foarte puternici.
    Orice situație care vă pune în pericol viața ori a altei persoane, trebuie anunțată imediat la numărul unic de urgență 112.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Șoselele din Dâmbovița, împânzite de zeci de echipaje de poliție

La nivelul județului Dâmbovița a avut loc o acțiune, în sistem integrat, desfășurată de către polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Prahova și Argeș. S-a pus accent pe creșterea gradului de disciplină în trafic și reducerea cauzelor generatoare […]