Published On: mie, iul. 12th, 2017

Canicula îşi face simţită prezenţa şi în Dâmboviţa

nichiduta.ro

Având în vedere temperaturile ridicate prognozate pentru aceste zile, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să se protejeze de soare şi să consume multe lichide.
De asemenea, aveţi grijă ca cei mai sensibili membri ai familiei dumneavaostră (copii, bunici şi persoane bolnave) să nu se expună la soarele amiezii şi să poarte îmbrăcăminte adecvată.
Dacă plecaţi la drum, luaţi în considerare următoarele sfaturi ale poliţiştilor:
– Înainte de a porni la drum, efectuaţi o verificare tehnică elementară a stării autovehiculului.
– Asiguraţi-vă că sistemele de climatizare, iluminare, frânare funcţionează în parametri optimi.
– Asiguraţi-vă că presiunea din pneuri este cea indicată. Ţineţi cont de faptul că, la temperaturi ridicate, pe distanţe mai lungi şi viteze mari, creşte considerabil riscul ca pneul să explodeze.
– Dacă intenţionaţi să parcurgeţi distanţe mai mari, luaţi în considerare plecarea dis-de-dimineaţă sau seara, când disconfortul termic este mai redus.
– Sub nicio formă nu lăsaţi copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiţi din acesta.
– Folosiţi parasolare pe geamurile laterale spate, îndeosebi pentru protecţia copiilor. Aveţi în vedere faptul că partea din spate a habita-clului are întotdeauna o temperatură mai mare decât partea din faţă. Astfel, asiguraţi-vă că sistemul de climatizare este fixat corect şi util pentru toţi ocupanţii maşinii.
– Dacă pe parcursul călătoriei, simţiţi/vedeţi fum ieşind de sub capota maşinii, trageţi pe dreapta într-un loc sigur, opriţi motorul, coborâţi, scoateţi din maşină toţi pasagerii şi îndepărtaţi-vă de autoturism.
– Nu încercaţi să deschideţi imediat capota întrucât riscul de aprindere este foarte ridicat. Apelaţi obligatoriu la un service specializat. În cazul în care sunt persoane rănite, apelaţi 112.
– Asiguraţi-vă că din autovehicul nu vă lipseşte un kit de urgenţă format cel puţin din: suficiente lichide, hrană neperisabilă, cabluri de curent, cabluri de tractare, lanternă funcţională, trusă medicală.
În ceea ce priveşte pietonii, le reamintim că temperaturile ridicate accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto, astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului. Nu traversaţi până când şoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!
În cazul în care observaţi persoane prăbuşite pe stradă, apelaţi de îndată numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro