Campanie pentru prevenirea risipei de alimente

În perioada premergătoare „Zilei Naţionale a Alimentaţiei şi Combaterii Risipei Alimentare”, marcată în fiecare an 16 octombrie , DSP Damboviţa derulează o campanie de informare în cadrul subprogramului de promovare a unui stil de viaţă sănătos al Ministerului Sănătăţii. Alimentaţia este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane, iar cu această ocazie sre atrage atenţia întregii societăţi asupra problemei siguranţei şi a risipei alimentare.
Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanţă din ce în ce mai mare pe agenda publică şi politică din ultimii ani. Importanţa acestui subiect va continua să crească, în special având în vedere nevoia de a hrăni o populaţie mondială aflată în creştere iar a sigurarea securităţii alimentare a populaţiei, este obligaţia fiecărui stat.
Scopul campaniei este acela de de informare şi de conştientizare a publicului larg privind problema siguranţei şi a risipei alimentare la noi înţară.
În România, statistica indică 5 mil. t de deşeuri alimentare anual, reprezentând între o treime şi jumătate din cantitatea totală de hrană destinată consumului uman produsă într-un an, adică cca 250 kg /locuitor, faţă de 179 kg /locuitor, media europeană, în timp ce aproximativ 25% din populaţia ţării (4,74 mil. de persoane) trăiesc la limita sărăciei şi întâmpină dificultăţi înprocurarea hranei zilnice.
În cadrul campaniei, DSP Dâmboviţa va desfăşura activităţi de informare-edu-care-comunicare în unităţi de învăţământ; de distribuire de materiale informative în unităţi comerciale; instruirea asistenţilor medicali comunitari şi mediatorilor sanitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Exporturi mai scăzute comparativ cu anul trecut

Pentru prima parte a anului, mai exact perioada 1.I-31.V.2018, în judeţul Dâmboviţa, conform datelor provizorii la nivelul Camerei de Comerţ şi Industrie şi estimărilor INS, exporturile FOB au însumat 276,24 milioane de euro, iar importurile CIF au însumat 254,67 milioane euro. Comparativ cu perioada similară din 2017, valoarea exporturilor agenţilor […]