CAMPANIE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII LEGISLAŢIEI PRIVIND CONTRACTELE INDIVIDUALE DE MUNCĂ CU TIMP PARŢIAL

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa a organizat Campania de verificare a respectării legislaţiei privind încheierea, modificarea, suspendarea, executarea, înregistrarea şi transmiterea în registrul general de evidenţă a salariaţilor a contractelor individuale de muncă cu timp parţial.
Acest tip de contract individual de muncă este reglementat de prevederi ale Codului Muncii prin care angajatorul este obligat a menţiona repartizarea programului de lucru şi interdicţia de a efectua ore suplimentare. Modificările aduse Codului Muncii prevăd ca primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit prin contract individual de muncă cu timp parţial este considerată muncă nedeclarată, conform art. 15Î1 din Legea nr. 53/2003-Codul Muncii, care prevede: În sensul prezentei legi, munca nedeclarată reprezintă:
a) primirea la muncă a unei persoane fără

încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii;
b) primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii;
c) primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat;
d) primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial.
Ţinând cont de toate acestea şi de faptul că există o tendinţă în rândul angajatorilor de a încadra personal cu contract individual de muncă cu timp parţial în scopul reducerii obligaţiilor fiscale, s-a considerat oportună iniţierea unor acţiuni de control prin care să fie identificate cazurile de încălcare a legislaţiei muncii pe aspectele menţionate.
În urma acestor controale au fost constatate deficienţe legate de lipsa evidenţei orelor prestate de salariaţi, nere-spectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidenţă a salariaţilor (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.
Pentru toate acestea au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi s-au dispus măsuri de intrare în legalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 658 de locuri de muncă disponibile

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici, privind locurile de muncă vacante, în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 658 de locuri de muncă, din care: 23 pentru persoanele cu studii superioare; 432 care se adresează persoanelor calificate în diverse […]