Campanie de vaccinare a animalelor împotriva tuberculozei

Sandu ToleaMedicii veterinari au început, zilele trecute, o amplă acţiune de vaccinare a animalelor din curţile dâmboviţene. Scopul acţiunii îl reprezintă prevenirea contaminării animalelor cu o afecţiune ce se transmite la om şi care are implicaţii majore în sănătatea umană.
Aceasta este o campanie care se află în programul naţional strategic. Chiar dacă numărul efectivului de animale a scăzut dramatic, mai ales la bovine, activitatea Direcţiei Sanitar-Veterianre şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa (DSVSA) şi a personalului din subordine este foarte utilă şi benefică, pentru că încă mai sunt rămăşiţe şi animale purtătoare ale virusului TBC.
Conducerea DSVSA, Sandu Tolea, face un apel la dâmboviţeni: „Rugămintea mea la locuitorii judeţului Dâmboviţa este să se prezinte cu animalele la ora şi locul stabilite de către medicii veterinari”. (S.Ş.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FURA APĂ

Un bărbat de 40 de ani este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de energie electrică şi apă, ocazie cu care s-a stabilit că un bărbat de 40 de ani, […]