Campanie de educare privind prevenirea, vaccinarea, depistarea precoce şi tratamentul hepatitei

Simultan cu instituţii similare din ţară şi străinătate, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei, în data de 28 iulie 2018. Este un eveniment anual, cu atenţia mondială îndreptată asupra grupurilor de pacienţi şi persoanelor care trăiesc cu hepatită virală, o oportunitate globală de a sensibiliza şi de a induce o schimbare reală în prevenirea bolilor şi privind accesul la testare şi tratament.
În 2016, 194 de guverne au adoptat Strategia globală a OMS privind hepatita virală, care include obiectivul de a elimina hepatita B şi C până în 2030, dar numai câteva ţări sunt pe cale de a îndeplini aceste ţinte. Din cele 325 de milioane de oameni care trăiesc cu hepatită virală la nivel global, mai mult de 300 de milioane (9 din 10!) trăiesc cu hepatita B sau C, fără să ştie. Fără o îmbunătăţire masivă în diagnostic, ratele de tratament vor scădea, ratele de infectare vor creşte şi vom pierde posibilitatea de a elimina hepatita virală până în 2030. Deoarece scopul de eliminare a hepatitei virale nu poate fi atins fără a preveni boala şi a găsi persoanele nediagnosticate şi fără conectarea acestora la îngrijire si tratament, Alianţa Mondială pentru Hepatită lansează de Ziua Mondială a Hepatitei, o căutare pentru a găsi „milioanele lipsă la nivel mondial”. Căutarea începe cu trei ani de campanie de sensibilizare, care îşi propune să educe, să influenţeze politicile naţionale de testare şi să încurajeze oamenii să se testeze şi/sau să devină susţinători în încercarea de a găsi cazurile nediagnosticate.
Obiectivele campaniei sunt:
– Mobilizarea populaţiei şi a decidenţilor politici în vederea aderării la mişcarea globală NOhep, pentru a susţine eliminarea hepatitelor virale.
– Creşterea nivelului de conştientizare a populaţiei generale în privinţa diferitelor tipuri de hepatite virale, inclusiv căile de transmitere.
– Educarea oamenilor, în vederea însuşirii de cunoştinţe privind prevenirea, vaccinarea, depistarea precoce, tratamentul, monitorizarea etc.
Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei este o ocazie unică pentru ca pacienţii, societatea civilă, publicul larg şi guvernele să se unească în acţiunile de combatere a hepatitei virale şi pentru a lansa „Căutarea Milioanelor Lipsă la nivel Mondial”, nedepistate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PROGRAMUL COMPLET AL LIGII A DOUA

La Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorţi în urma căreia s-a stabilit calendarul competiţional al Ligii 2 Casa Pariurilor, sezonul 2018-2019. Prima etapă este programată pe 4 august. Fiecărei echipe înscrise în noua ediţie i-a fost atribuit un număr de la 1-20 care corespunde unei poziţii în Tabela […]