Campania Time to move -un plus de experienţă pentru liceeni

Pentru al doilea an consecutiv, Campania Time to Move s-a desfăşurat pentru tinerii din liceele din judeţul Dâmboviţa sub genericul Încearcă Europa! Campania Time to Move reprezintă o iniţiativă a Eurodesk – serviciul european de informare pentru tineri şi cei care lucrează cu tinerii şi structură suport pentru programul Erasmus+ în domeniul tineretului. Ca şi în anul trecut, campania a cuprins o serie de evenimente organizate pe tot parcursul lunii octombrie în 34 de ţări europene, printre care şi România. Activităţile au fost concepute astfel încât să-i ajute pe tineri să descopere posibilităţile prin care pot merge în străinătate pentru a participa la un proiect internaţional, pot explora Europa sau pot câştiga experienţa de care au nevoie pentru viitorul lor. Activităţile au valorificat informaţiile furnizate de Serviciul European Eurodesk, pentru a-i ajuta pe tineri să găsească proiectul internaţional cel mai potrivit pentru nevoile lor, un serviciu de voluntariat într-o altă ţară pentru câteva luni, un schimb şcolar pentru un semestru, diverse stagii în străinătate.
Debutul campaniei a avut loc în data de 11 octombrie, la Colegiul Naţional „Constantin Cantcuzino” din Târgovişte, titlul evenimentului fiind Campania Time to Move în şcoala ta! şi a avut ca scop conştientizarea tinerilor cu privire la numeroasele oportunităţi de a merge în străinătate, de a lua parte la proiecte internaţionale în Europa şi în lumea întreagă, precum şi sensibilizarea tinerilor cu privire la cetăţenia activă şi promovarea serviciilor de informare pe care Eurodesk le oferă în legătură cu oportunităţile de mobilitate internaţională.
La activitatea de multiplicare desfăşurată la Colegiul Naţional „Constantin Cantcuzino” de unul dintre multiplicatorii Eurodesk, doamna Cristina Groza, au participat 27 de elevi din clasele terminale şi de la Consiliul elevilor. Aceştia au aflat informaţii utile despre Campania Time to Move 2017, despre Eurodesk – această reţea europeană de informare dedicată integral furnizării de informaţii europene tinerilor, despre Portalul European pentru Tineret şi despre recent înfiinţatul Corp European de Solidaritate. Participanţii au fost interesaţi de informaţiile primite, au consultat site-urile menţionate în materialul informativ, au pus întrebări şi au prezentat ca sigură vizitarea pe viitor a acestora, fiind interesaţi în principal de temele legate de studiu şi de voluntariat. În egală măsură au dovedit interes pentru noi proiecte prin programul Erasmus+. Elevii şi-au exprimat dorinţa de susţinere a unor proiecte viitoare, au menţionat posibilitatea de a descoperi lucruri noi, au devenit conştienţi de oportunităţi noi şi că pot aplica pentru activităţi de voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Super-CSM Târgovişte: voleibalistele lui Prisăcaru fac spectacol în campionat! * CS Municipal Târgovişte a câştigat primele trei meciuri din campionat * Printre victimele trupei antrenate de Guillermo Naranjo Hernandez se numără şi CSM Bucureşti, una dintre favoritele la câştigarea campionatului

Titlul articolului nu este nici întâmplător şi nici ironic. Preşedintele Clubului Sportiv Municipal Târgovişte este omul care merită toate aprecierile pentru crearea acestei echipe de volei. După un final dezastruos de sezon 2016-2017, şeful clubului târgoviştean a luat decizia de a se implica direct şi personal în formarea noului lot. […]