Published On: vin, aug. 23rd, 2019

Campania naţională de prevenţie „Informare acasă! Siguranţă în Lume!” a ajuns din nou în judeţul Dâmboviţa

Pentru a treia oară, campania naţională de prevenţie „Informare acasă! Siguranţă în Lume!” a ajuns în judeţul Dâmboviţa. Campania aduce informaţii şi noutăţi despre măsurile şi schemele de ajutor prin care Guvernul României doreşte să stimuleze întoarcerea acasă a unui număr cât mai mare de români din afara graniţelor ţării, dar şi despre votul în străinătate.
Întâlnirea de la Prefectura Dâmboviţa s-a referit la importanţa prevenţiei, a informării, a cunoaşterii drepturilor şi obligaţiilor care le revin cetăţenilor români atunci când călătoresc, studiază sau se stabilesc în străinătate. În acest sens, a făcut şi un apel la primari să menţină o legătură cât mai strânsă cu cei care pleacă din localitate pentru a munci sau studia peste hotare.Întoarcerea acasă a unui număr cât mai mare de români din diaspora este o prioritate pentru Guvern. De aceea este importantă şi informarea cu privire la facilităţile şi programele de care aceştia pot beneficia acasă, în România, în cadrul unei prezentări a principalelor măsuri guvernamentale luate în acest sens.Votul în străinătate la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019 a fost un alt punct de interes pentru participanţi. Atât ministrul Intotero, cât şi reprezentantul AEP i-au încurajat pe românii de Pretutindeni să se înscrie pe platforma online www.votstrainatate.ro şi să opteze fie pentru votul prin corespondenţă, fie la secţia de votare.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>