Published On: joi, apr. 18th, 2019

Campania „Informare acasă! Siguranţă în lume!”- ediţia 2019, a ajuns la Târgovişte

nichiduta.ro

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a lansat cea de-a doua ediţie a Campaniei Naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”, care îşi propune încurajarea informării prealabile a românilor înainte de a lua decizia de a pleca în afara graniţelor ţării, precum şi stimularea procesului de reîntoarcere şi reinserţie socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă.
Marţi, 16 aprilie 2019, Amfiteatrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte a fost gazda unei activităţi de informare în cadrul Campaniei naţionale „Informare acasă!Siguranţă în lume!”. De organizarea evenimentului s-a ocupat inspectorul şcolar general adjunct, prof. Cristina Stroe.
Campania a avut ca obiectiv creşterea gradului de informare a elevilor şi studenţilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunităţi în afara graniţelor României. În deschidere a transmis un mesaj, subprefectul judeţului, Florina Mureşan. Prezent la Târgovişte a fost Victor Ionescu, subsecretarul de stat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni care a reiterat importanţa acestei campani.
La activitate au participat director executiv al AJOFM Dâmboviţa , Constanţa Anghel şi Marius Lixandru, inspector şef ITM Dâmboviţa.
La final a transmis un mesaj şi inspectorul şcolar general, prof. Luminiţa Preda.
La acest eveniment au mai participat şi inspectorul şcolar general adjunct, prof. Gabriela Istrate , cadre didactice din tot judeţul, liceeni şi studenţi.
Instituţiile partenere ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în desfăşurarea campaniei menţionate sunt: Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerul Tineretului şi Sportului, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţii şi Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro